"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" EDİRNE'DE  

"ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI" EDİRNE'DE

Dijital ortamda yapılan 6'ncı "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşması"nın adresi Edirne oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Edirne'de görev yapan binlerce öğretmen ve aileleriyle video konferans ve canlı yayınla bir araya geldi. Buluşmada salgın sürecinde yaşananlar ve okullara geri dönüldüğünde gerçekleştirilmeyi bekleyen planlar gündemdeydi.


Edirne'de görev yapan meslektaşlarına seslenen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecinde eğitimde boşluğa izin vermedikleri için teşekkür etti.

"Bu dönemde koruyucu ekipman, destek eğitimi gibi toplumun neye ihtiyacı varsa ilk koşan meslek gruplarından biri öğretmenler oldu." diyen Bakan Selçuk, meslektaşlarından bundan sonra da yardıma ihtiyaç duyanların yanında olmalarını istedi.

Okulların ne zaman açılacağı, telafinin nasıl yapılacağı sıklıkla gündeme gelen konulardı. Bakan Selçuk bu noktadaki yaklaşımı şöyle özetledi: "Evlerinizde çalıştığınızı hazırlık yaptığınızı velilerinizle görüştüğünüzü biliyorum. Okullarımıza geri döndüğümüzde çocuklarımızın fiziksel sağlığını ve ruhsal sağlığını önceleyerek eksikliklerimizi telafi edeceğiz. Ama bunu yaparken acele etmeyeceğiz. Eğer yüksek bir beklenti oluşturursak çocuklarımız bu dönemden kaynaklanan eksiklikleri kendi eksiklikleri zannedebilir. Bizim için önemli olan çocuklarımız. Pek çok formüle karşı senaryomuz var.''

Çocuklardan okulları açın çağrısı
Öğretmenler kendi alanlarına ilişkin görüşlerini önerilerini paylaştı. Onların yanında Bakan'ı dinleyen çocukların ise tek bir dileği vardı: okulların açılması. Bakan Selçuk, çocuklara "Doktorlar virüsün bulaşma tehlikesi azaldı dediğinde okulları açacağız." diye yanıt verdi. Onlardan gelen teneffüste top oynama tekliflerini de memnuniyetle kabul etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.