Tematik spor liseleri açılıyor  
Tematik spor liseleri açılıyor

Tematik spor liseleri açılıyor

Spor liselerinin olimpik branşlarda yapılandırılması, olimpik sporlarda branşlaşmaya gidilerek uluslararası spor camiasında Türkiye’yi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi amacıyla spor liselerinin 8 tanesi "Tematik Spor Lisesi" olarak açılacak.

Tematik spor liseleri açılıyor

Spor liselerinin olimpik branşlarda yapılandırılması çalışmaları kapsamında, tematik spor liselerinin sayısının artırılması ve olimpik sporlarda branşlaşmaya gidilerek uluslararası spor camiasında Türkiye’yi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesine yönelik toplantı, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk’ün başkanlığında Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

 

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 67 spor lisesi bulunurken Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi ve Ankara TVF Spor Lisesi ilk tematik spor lisesi olarak açılmıştı. Bu sayının artırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Nisan 2016 tarihinde imzalanan iş birliği protokolüne göre tematik spor liselerinin sayısının artırılması ve spor liselerinin bazı spor branşlarında uzmanlaşmayı mümkün kılacak şekilde yapılandırılması öngörüldü.

 

Bu kapsamda yapılan toplantıda 8 ildeki spor lisesi, tematik spor lisesi olarak belirlendi. Belirlenen okullarda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren branşlaşmaya uygun öğrenci alınması planlandı.

 

Buna göre,  Antalya Alanya Spor Lisesi (Yüzme, Bisiklet), Erzincan Spor Lisesi (Atletizm), Erzurum Aziziye Spor Lisesi (Buz Pateni, Curling, Kayak, Buz Hokeyi), Eskişehir Tepebaşı Eğitimciler Spor Lisesi (Basketbol), İzmir Foça Spor Lisesi (Futbol), Samsun İlkadım Gülizar- Hasan Yılmaz Spor Lisesi (Uzakdoğu sporları), Sakarya Serdivan Spor Lisesi (Su sporları) ve Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi (Güreş, Boks) branşlarında öğrenci alacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.