ÖZEL ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ  
ÖZEL ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

ÖZEL ÇOCUKLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Kayseri'de Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Özel Çocuklar Çocuk Oyunları Şenliği'nde, görme engelli öğrenciler ahşap bloklardan kule yapmaya çalıştı, işitme engelli küçük öğrenciler İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu. 

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'nin Talas ilçesinde Talas Spor Salonu'nda düzenlenen "Özel Çocuklar Çocuk Oyunları Şenliği" ne katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, özel çocuklara yönelik bu programları Şanlıurfa'dan başlattıklarını anımsattı. "Buradaki öğrencilerin neler başardığını görünce bütün suç bizim diye düşündük." diyen Bilgili, şöyle devam etti: "Bütün suçu kendisini engelli görmeyenlerde aramak lazım çünkü onların engellerini bizim kaldırmamız gerekiyor. Eğer biz engelleri kaldırabilirsek onların neler başarabileceğini de göstermiş oluruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak özel eğitim okullarımızda iyileştirmeler yaptık, uygulama evleri açtık, teknolojiyle donattık ancak en önemlisi bizim öğretmenlerimiz çünkü bu öğretmenlerimiz fedakârca hizmet ediyor. İkincisi, cennet annelerimizin ayakları altındadır ancak en çok da engelli annelerinin ayağı altındadır çünkü hep evlatlarının yanındalar. Engelli ikiye ayrılır, doğuştan ve sonradan engelli. Hangimiz yarına sağlıklı çıkabileceğimizi bilebiliriz? Bu özel çocuklarımıza böyle bakmalıyız. Biz Bakanlık olarak bu özel çocuklara pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz ama bu bir kaderdir. Bizim kültürümüzde bu bir kaderdir. Anne yavrusunu benim kaderim diye bağrına basar. Üzerimize düşen, toplum olarak bu kaderi paylaşmalıyız."
 
Konuşmaların ardından özel çocuklar hünerlerini sergiledi. Küçük yaştaki işitme engelli öğrenciler İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okurken görme engelli öğrenciler de ahşap bloklardan kule yapmak için birbiriyle kıyasıya yarıştı.
 
Şenlik, çeşitli etkinliklerle sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.