Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Projesi  
 Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Projesi

Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Projesi

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" projesi kapsamında iş birliği yapılarak Türkiye’de sinemaya gitme imkanı bulamayan öğrenciler sinemayla buluşacak.  

 Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Projesi

Temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunacak proje, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

 

Proje kapsamında öğrencilerini ücretsiz olarak sinemaya götürmek isteyen öğretmenler okulları aracılığıyla bağlı bulundukları il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvuracak. Böylece yıl sonuna kadar, müdürlüklerde oluşturulan komisyonlarca belirlenecek okulların öğrencileri sinemayla buluşacak.

 

Bu projeyle, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür-sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca projeyle ülke genelinde yer alan ve özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin etkinlikten faydalanması hedefleniyor. Proje kapsamında; Türkiye Belediyeler Birliği öğrencilerin sinemalara ulaşımlarını sağlayacak, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği de sinema salonlarını organize edecek.

 

Öğrenciler "Ayla" filmini izledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, projenin başlatılması kapsamında, Beyoğlu Emek Sinemasında öğrencilerle Türkiye´nin Oscar adayı olan "Ayla" filmini izledi.

 

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Kurtulmuş, projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bugün burayı şereflendiren ve buranın böyle cıvıl cıvıl olmasında emeği olan bütün sanatçı dostlarımıza yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Burayı anlamlandıran gencecik cıvıl cıvıl evlatlarımıza güzel seyirler diliyorum." dedi.

 

Bakan Kurtulmuş, projenin çok güzel olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sinema gerçekten insan hayatını değiştiren, insanoğlunun bulduğu önemli buluşlardan birisi. Son derece yaygın bir şekilde, topluma, her yaş kesiminden insana hitap ediyor. Dünyadaki bütün farklı kültürleri aslında birbirine yaklaştırıyor. Halkların birbirini tanımasına vesile oluyor. İstedik ki gençlerimiz sinemayla daha fazla aşina olsun ve sinemayı daha fazla tanısın. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa, bu sene 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden 2017 sonuna kadar bir milyon öğrencimizi sinemaya götürmek üzere bir kampanya başlattık. Buna destek veren herkese tebriklerimi sunuyorum."

 

Projenin gelecek yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, "Bu çocukların hiçbiri hayatının sonuna kadar bugünü unutmayacaklar. Sevdikleri sanatçı büyüklerini gördüler. Bir film izleyecekler. Burada güzel bir atmosferde birlikte olacaklar. Dostlarını tanıdılar. Onlar için unutulmaz bir hatıra. Sinemayla ilgili zihinlerinde inşallah çok güzel bir sonuç bırakacak." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.