MÜZE İLE KEŞFEDİYORUM PROJESİ KAPANIŞ TÖRENİ, BAKAN YARDIMCISI BİLGİLİ'NİN KATILIMIYLA YAPILDI  
MÜZE İLE KEŞFEDİYORUM PROJESİ KAPANIŞ TÖRENİ, BAKAN YARDIMCISI BİLGİLİ'NİN KATILIMIYLA YAPILDI

MÜZE İLE KEŞFEDİYORUM PROJESİ KAPANIŞ TÖRENİ, BAKAN YARDIMCISI BİLGİLİ'NİN KATILIMIYLA YAPILDI

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği tarafından düzenlenen "Müze ile Keşfediyorum Projesi" kapanış toplantısına katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, okul öncesi eğitimin Bakanlığın gündeminde en ön sıralarda olduğunu belirterek okul öncesinde eğitime erişimin artırılmasıyla fırsat eşitliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlanacağını söyledi.  

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneğinin (OKED), İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında yürüttüğü "Müze ile Keşfediyorum" projesinin kapanış toplantısı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde gerçekleştirildi.
 
Müzelerde tarih varlıklarının uygulamayla öğretilmesi, korunması ve yaşatılması bilincinin kazandırılması amacıyla yürütülen "Müze ile Keşfediyorum Projesi" başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumda müze kültürünü geliştirmek amacıyla hazırlandı. Proje kapsamında, 6-18 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin müze kültürünü içselleştirebilmeleri ve tarihleri ile bağ kurmalarını sağlamak için içerikler üretildi. Ayrıca müzelerde seramik, tezhip, minyatür, hat, ahşap, bilim, masal, resim, cilt yapımı, ebru, drama ve oyun atölyeleri gerçekleştirildi. Katılımcılara atölye öncesi müze kültürü ve kuralları hakkında eğitim verildi. 
 
Projenin kapanış törenine katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, okul öncesi eğitimin Bakanlığın gündeminde en ön sıralarda olduğunu belirterek okul öncesi eğitime erişimin artırılmasıyla eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlanacağını söyledi. 
 
Bilgili, "20. Millî Eğitim Şûramızın temel amaçlarından biri: Temel eğitimde, orta öğretimde, mesleki ve özel eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak. Bildiğiniz gibi şûra, 1-3 Aralık tarihlerinde Ankara'da toplanacak ve bu konuları müzakere edecek." ifadelerini kullandı.
 
Bilgili, Bakanlık tarafından İstanbul'da yapılan 750 anaokulunun yakın zamanda açılacağını aktararak "Eğer biz fırsat eşitliğini temel eğitimde yakalayamazsak bu daha sonra okullar arasındaki fark olarak tezahür ediyor. Bu yüzden işi temelinden almamız gerektiğini ortaya koymuş olalım. Dolayısıyla OKED'in bu etkinliğiyle beraber kendi öz etkinliklerini, faaliyet alanlarını son derece önemsiyoruz." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.