MESLEKİ EĞİTİMDE TEKNOPARKLAR İLE İŞ BİRLİĞİ DÖNEMİ  
MESLEKİ EĞİTİMDE TEKNOPARKLAR İLE İŞ BİRLİĞİ DÖNEMİ

MESLEKİ EĞİTİMDE TEKNOPARKLAR İLE İŞ BİRLİĞİ DÖNEMİ

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent Arasında "Ar-Ge Merkezleri ile Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme" iş birliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iş birliği protokolüne ilişkin olarak, "Mesleki ve teknik eğitimde bu anlamda bir ilk olan protokol kapsamında bilişim teknolojisi, elektronik, makina ve teçhizat imalatı, enerji, savunma, otomotiv gibi birçok alanda mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin beceri ve staj uygulamalarını gerçek üretim ortamlarında yapmaları sağlanacak." dedi. Selçuk, proje kapsamında İTÜ ARI Teknokentte faaliyet gösteren şirketlerde mesleki eğitim alan öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerine katkı verileceğini kaydetti.
 
"Mesleki eğitime özel önem verdik"
Mesleki ve teknik eğitimde ulusal düzeyde Ar-Ge çalışmalarına yönelim teşvik edileceğini belirten Bakan Selçuk, şunları söyledi: "Açıklamış olduğumuz 2023 Eğitim Vizyonu´nda mesleki eğitime özel önem verdik. Ülkemizin önceliklerine göre kendisini sürekli güncelleyen ve sektörle dinamik bağlara sahip bir mesleki eğitim inşası üzerine çalışıyoruz. Bu inşa sürecini ülkemizin tüm imkanlarını kullanarak gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda mesleki eğitimin teknoparklarla bağını kurmanın bize önemli bir açılım sağlayacağını düşünüyoruz.  İTÜ Arı Teknokent ile sağlanan bu iş birliği mesleki eğitimin kalitesine ve inovatif yaklaşımlarla mesleki eğitimde Ar-Ge kapasitesine çok önemli katkılar sunacaktır. Bu protokol mesleki eğitimle teknoparklar arasında iş birliğinde bir ilki teşkil etmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş birliklerini ülkemizde giderek sayıları artan diğer teknoparklarla da yapmayı hedefliyoruz."
 
50 bine yakın personel istihdamı
2001 yılında yayınlanan 4691 sayılı Kanun ile kurulan teknoloji geliştirme bölgelerinde; teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesi, verimliliği artıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek yeniliklerin geliştirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması amaçlanıyor. Kanun kapsamında Eylül 2018 itibarıyla kurulan 81 Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nden 58’i faaliyetine devam ederken 23’ünün ise altyapı çalışmaları devam ediyor. Teknoloji geliştirme bölgelerinde 5 binin üzerinde  faaliyet gösteren firmalarda 50 bine yakın personel istihdam ediliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.