Mesleki Eğitim Kurulu toplandı  
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

29. Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci’nin başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Meslekî Eğitim Kanunu’nun 4. maddesi hükmüne göre kurulan Mesleki Eğitim Kurulu, Millî Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, TESK, TOBB, TİSK, Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkililerinin katılımıyla MEB Tevfik İleri Konferans Salonu´nda düzenlendi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, toplantıda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim’ sloganıyla ülke genelinde mesleki eğitimi tanıtma ve yönlendirme faaliyetlerinin başlatıldığını belirterek, bu alanın gelişmesi yönünde yeni düzenlemeler yapıldığını ve sektörün ihtiyacını karşılayacak kalifiye elemanların yetiştirilmesi yönündeki çalışmalara öncelik verildiğini söyledi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı olarak, hükümet programları ve stratejik planlamalar doğrultusunda mesleki eğitimin gelişimi konularında çalışmaların ilgili bakanlıklar, sivil toplum örgütleri, işveren konfederasyonları, meslek odaları ile istişare yapıldığını ifade eden Demirci, şunları söyledi: “Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarında da bir takım kararlar ve tedbirleri birlikte alıyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla ülkemizin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitimin kalitesini birlikte oluşturmak hususunda bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda bu kurulun kararları da önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.”

 

Demirci, 28. Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan kararların büyük çoğunluğunun hayata geçtiğini ve aslında bu kararların çok basit kararlar olmadığını belirterek, radikal kararlar alındığını söyledi. Demirci, bu kurul toplantısında alınan kararların da en kısa zamanda hayata geçeceği temennisinde bulundu. Demirci konuşmasına şöyle devam etti: “Kurul sadece bu toplantılarla mukayyet değil, bu toplantılar ile bir sonraki toplantı arasında süreçte de daha nitelikli bir ortam kurmamız gerekiyor. Bu konuda ilgili genel müdürlüklerimiz daha dominant bir şekilde sizlerle temasa geçeceğini belirtmek istiyorum. 29. Mesleki Eğitim Kurulu Kararlarının ülkemize, iş sektörüne ve mesleki eğitime hayırlı olmasını dileyen Demirci, kurul üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

29. Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında oy birliği ile 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamına alınan meslek alan dallar ile ismi değişen dal isimleri belirlendi. Özellikle çıraklık eğitimi (mesleki eğitim merkezi programı) uygulayan meslekli ve teknik ortaöğretim okullarının sektörün talebi doğrultusunda çalışmalar yapılması kararları alındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.