MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ  
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

Bursa Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor" adlı proje kapsamında, örnek bir yardımlaşmayı hayata geçirdi. Gönüllü öğrenciler, ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü bayramlık ve oyuncak dağıtarak güldürdü.

Bursa Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına oyuncak ve bayramlık dağıttı.
 
Okulda oluşturulan 8 kişilik sosyal yardımlaşma ekibi,  Hocaalizade, İbrahimpaşa ve Alipaşa Mahallelerinin muhtarlarıyla görüşerek çevrede küçük çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileleri belirledi. Ayrıca ekip, yardım yapılmak üzere liseden 96 öğrenciyi de tespit etti.
 
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğrafçılık, Moda Tasarımı Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarındaki gönüllü öğrenci ve öğretmenler, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneğinin de (BEKSİAD) desteğiyle çocuklar için bayramlık giysi, el yapımı oyuncaklar hazırladı.
 
Dağıtım için okulun konferans salonunda oluşturulan alana gelen aileler, beğendikleri giysileri beden ve ölçülerine bakarak aldı. Ayrıca oyuncak, boyama kitabı ve boyaların bulunduğu hediye paketleri ile okulun mutfak atölyelerinde hazırlanan yiyecekler ve gıda paketleri de verildi.
 
Okul müdürü Türkan Caner,  "Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında çocukların, ailelerin yüzlerini güldürmek istediklerini ve paketler hazırladıklarını söyledi. Hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da projeye destek verdiğini belirten Caner, "Okulda staj gören öğrencilerimizle bu etkinlikleri yapmaya çalıştık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gönüllü olarak fedakârca bu çalışmada yer aldı. Yardıma ihtiyacı olan 96 öğrencimizi belirledik, bu öğrencilerimize de ramazan kolisi hazırladık. Kıyafet çekleri aldık, bunları da öğrencilerimize ilettik." dedi.
 
Çocuklar giysilerini kendileri seçti
Moda Tasarım Teknolojisi Alan Şefi Ayşe Akdeniz, "Bu projede yer almaktan dolayı inanılmaz heyecanlandım. Çocuklar geldiği zaman çok mutlu olduk. Bir aileyi, bir çocuğu güldürebilmek en güzel şey. Pandemideki en güzel şeylerden biri, bir çocuğun gözlerinin gülmesi. Çocuklar buraya geldi, kendileri beğendi, seçti ve bu durumdan çok mutlu oldular. Bu çalışmayı sürdürmeyi düşünüyoruz." dedi.
 
Grafik ve Fotoğraf Alanı Atölye Şefi Tülay Gürdal ise bir aile gibi oldukları okulda alan olarak çocuklara boyama kitabı hazırladıklarını belirtti.
 
Öğrenciler ise proje ile insanların yüzündeki gülümsemeyi görmenin, yaptıkları işi anlamlı kıldığını ve projenin kendileri için mesleki bir tecrübe olduğunu da ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.