LİSELİLERİN YAPTIĞI EKMEKLER, RAMAZANDA YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR  
LİSELİLERİN YAPTIĞI EKMEKLER, RAMAZANDA YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

LİSELİLERİN YAPTIĞI EKMEKLER, RAMAZANDA YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Gaziantep'te günlük 20 bin ekmek üreten Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ramazan dolayısıyla ilave olarak yaptıkları günlük 2 bine yakın pideyi de vatandaşlara dağıtıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı 13 ile endüstriyel ekmek üretim tesisi kurdu. Bu tesislerden ilki Gaziantep'te bulunuyor.
 
Gaziantep'te Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde faaliyet gösteren endüstriyel ekmek tesisi ile öğrenciler, günlük ürettikleri 20 bin ekmeğe ilave olarak yaptıkları ramazan pidelerini de vatandaşlara ulaştırıyor.
 
3 aydır faaliyet gösteren endüstriyel ekmek tesisinde çalışan öğrenciler, günlük 20 bin ekmek üretiyor.
 
Ustalarıyla çalışan öğrenciler, mesleği öğrenirken aynı zamanda ülke ekonomisine aylık yaklaşık 350 bin lira katkı sağlıyorlar. Ülke ekonomisine yapılan yıllık katkı ise 3,5-4 milyon lira dolayında gerçekleşiyor. Öğrenciler üretimlerinden elde edilen gelirden paylarını da alıyor. Böylelikle aile ekonomisine de destek oluyorlar. 
 
Üretilen ekmekler, 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi' kapsamında vatandaşlara dağıtılıyor. Hijyenik koşullarda üretilen ekmekler, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere de gönderiliyor. 
 
"Ailemiz ürettiğimiz ekmeği beğeniyor"
9. sınıf öğrencisi Nurcan Doğan, ramazanda kendi ürettikleri pideleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını ve bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
 
Doğan'ın annesi Feride Doğan da kızının okulda ekmek üretiminde yer almasının kendisini mutlu ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Öğrencilerden Berat Geze de tesiste çalışmaktan çok memnun olduğunu belirterek "Ramazan dolayısıyla işlerimiz daha çok arttı. Ramazan pidesi de yapıyoruz. Ailelerimiz ürettiğimiz ekmeği çok beğeniyor." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.