Lise öğrencileri, elektronik değerlendirme sınavından geçti  
Lise öğrencileri, elektronik değerlendirme sınavından geçti

Lise öğrencileri, elektronik değerlendirme sınavından geçti

Milli Eğitim Bakanlığı, destekleme ve yetiştirme kurslarına devam 12. sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla başlattığı elektronik değerlendirme sınavının ilki Antalya´da gerçekleştirildi.

Lise öğrencileri, elektronik değerlendirme sınavından geçti

Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Muratpaşa ilçesindeki Adem Tolunay Anadolu Lisesi´ndeki bir sınıfta, elektronik sınava girecek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere sınava nasıl girecekleri ve neler yapmaları gerektiğini anlattı.   

 

Öğrenciler, ardından tablet üzerinden merkezi olarak elektronik değerlendirme sınavına girdi. Müsteşar Yardımcısı Kurt, elektronik sınavı daha önce 8. sınıflara yaptıklarını belirterek, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ise ilk kez elektronik sınav yaptıklarını kaydetti.

 

Sınava, kurslara devam etmekte olan 506 bin öğrencinin gireceğini vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Kurt, bu öğrencilerin kurslarda ya da evlerinde şifreleriyle internet üzerinden sınava girebileceğini dile getirdi.Ardından testlerin, sosyal bilimler, fen bilimleri, matematik ve Türkçe derslerinden 40´ar soruluk olduğuna dikkati çekerek, üniversite sınavına kadar 4 sınav daha yapacaklarını kaydetti.

 

"Bu büyük bir alt yapı" 

Müsteşar Yardımcısı Kurt, 506 bin öğrencinin kurslarda gördüğü eğitimi bu sınavlarla test edeceğini belirterek, sınavdan bir hafta sonra da kurslara katılmayan öğrencilerin sınav sorularını isterlerse pdf çıktılarını alarak çözebileceğini vurguladı. Ayrıca sınavın etkileşimli tahtanın karşısında, online olarak yapıldığına dikkati çekerek, "Dünyada bu büyüklükte, bu şekilde merkezi bir sınav yok. Öğrencilerimiz tabletleriyle soru bankasına ulaştılar ve online olarak deneme sınavı yaptılar. Bu büyük bir alt yapı" dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.