Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın göstergesi"  
Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın göstergesi"

Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın göstergesi"

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın biricik göstergesidir. Öğrenme sürecindeki eksiklerimizi ve öğrenme biçimlerimizi gözden geçirme fırsatıdır." dedi.

Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın göstergesi"

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin yarın sona ermesi dolayısıyla öğrencilere önerilerde bulundu.
 
Yoğun bir eğitim öğretim dönemini tamamlayarak tatile hazırlanıldığını ifade eden Güngör, öğrencilere yönelik "Karnelerinizi alacak, bir dönemin çalışmalarının ilk sonuçlarını göreceksiniz. Karne notları ne başarının ne de başarısızlığın biricik göstergesidir. Öğrenme sürecindeki eksiklerimizi ve öğrenme biçimlerimizi gözden geçirme fırsatıdır." dedi.
 
"Veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak, karnelerimizden kaba bir başarı ya da başarısızlık sonucu çıkarmaktan öte, kendine yetebilen toplumsal duyarlılıkları gelişmiş, değerlerini günlük hayatına yansıtabilen kişilikler inşa edebilmeyi hedeflemeliyiz." değerlendirmesini yapan Güngör, "Unutmayalım ki bilgi eksikliğinin telafisi mümkün ama kişilik inşasının eksikliğinin telafisi kolay değildir." dedi.
 
Tatili nasıl değerlendireceğinizi kendiniz keşfedin
Tatilin, kişiye ait zaman anlamına geldiğini ifade eden Güngör, "O zamanı kendinizi geliştirmek için nasıl değerlendirmeniz gerektiğini sizler keşfetmelisiniz. Zamanınızı değerlendirmeyi keşfederken, kendinizi keşfetmeye yönelik bir adım da atmış olacaksınız." diye konuştu.
 
Güngör, öğrencilere şu sözlerle seslendi: "Günlük hayatımızın yoğun teknolojik kuşatmışlığından ve psikolojik baskılarından uzaklaşarak zamanınızın sahibi olabilmeyi, her bir saniyesini kendinizin kullanabilmesini başarmak çok değerli bir tecrübe olacaktır. Dinlenmek, çevremize, kentimize, mahallemize, sokağımıza yönelik ilgi ve merakınızı nitelikli biçimde dolduracak hobiler, meşguliyetler edinmek tatilinizin verimliliğini yükseltecektir. Kendiniz ve çevrenizle uyumlu ve barışık kişiliğinizi inşa edebileceğiniz bir fırsata dönüştürülen tatilin, ders başarısını da olumlu etkileyeceğini unutmayalım."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.