Kadroya geçiş için sözlü sınav süreci başladı  
Kadroya geçiş için sözlü sınav süreci başladı

Kadroya geçiş için sözlü sınav süreci başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde kadroya alınacak işçiler için sözlü sınav yapmaya başladı.  

Kadroya geçiş için sözlü sınav süreci başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 23’üncü maddesi kapsamında, hizmet alım sözleşmeleri ile alt işverenler tarafından çalıştırılan personellerden sürekli ya da geçici işçi kadrolarına alınacaklar için sözlü sınav yapmaya başladı. Millî Eğitim Bakanlığı birimlerine, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına Alınmasına Dair Usul ve Esaslar” tebliğine uygun olarak, 35 bin 786 aday başvuru yaptı. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında oluşturulan Başvuru Tespit Komisyonlarınca yapılan değerlendirme sonucunda 31 bin 838 adayın başvurusu uygun bulundu.
 
Millî Eğitim Bakanlığı merkez birimlerinde çalışan adaylara ait kesin listeler dhgm.meb.gov.tr adresinde, taşra teşkilatlarında çalışan adaylara ait kesin listeler ise il müdürlüklerinin internet adreslerinde yayımlandı. Kadroya alınacak işçilerle ilgili süreç, Bakanlık merkez teşkilatında Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, illerde ise il millî eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından yürütülüyor.
 
Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan’ın başkanlık ettiği merkez sınav komisyonu tarafından ilk günde 72 aday sınava alındı. Sınav Komisyonlarının değerlendirme süreci 20 Mart tarihinde sona erecek, adaylar 2 Nisan tarihi itibarıyla kadroya geçmiş olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.