HİZMET İÇİ EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KARİYER BASAMAKLARI SEMİNERİ  
HİZMET İÇİ EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KARİYER BASAMAKLARI SEMİNERİ

HİZMET İÇİ EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KARİYER BASAMAKLARI SEMİNERİ

"Öğretmen ve Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişiminde Yeni Yaklaşımlar Projesi" kapsamında, illerde görev yapan millî eğitim müdür yardımcıları/ şube müdürlerine yönelik "Hizmet İçi Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve Kariyer Basamakları Semineri", Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla İzmir'de yapıldı.

İzmir Yeni Foça Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlen seminerde hizmet içi eğitimde yeni yaklaşımlar, öğretmenlerle ilgili mevzuat düzenlemeleri, adaylık iş ve işlemleri, formasyon eğitimi ve uygulamaları ile bütçe iş ve işlemleri konularında eğitimler veriliyor. 
 
Seminerde katılımcılarla bir araya gelen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Bakanlık olarak en önemli gündem maddelerinden birinin öğretmen ve yöneticilerin eğitimi olduğunu dile getirerek öğretmenlerin mesleklerinde kariyer yapmalarını istediklerini kaydetti. 
 
Öğretmenlerin meslek içi eğitimlerini düzenleyen yönetmeliği yeniden düzenlediklerini hatırlatan Aşkar, "Böylece öğretmen-yönetici hareketlilik programı, okul temelli mesleki gelişim ve mesleki gelişim toplulukları yaklaşımlarını hayata geçirdik. Uygulamaya koyduğumuz yeni hizmet içi yaklaşımlarla öğretmen ve yöneticilerimizin uygulamaya dönük becerilerinin geliştirildiği, meslektaşlarıyla etkileşim hâlinde olduğu, birbirinden öğrendiği, tecrübelerini paylaştığı, iyi uygulamaların hızla sisteme taşındığı bir yapı kurulmaktadır." dedi.
 
Öğretmen ve yöneticilerin zengin eğitim içeriklerine istedikleri zamanda ulaşması için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduklarını belirten Aşkar, şu bilgileri paylaştı: "2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde verilen belge sayısı, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 426 artarak 1 milyon 411 bin 995'ten 7 milyon 429 bin 86'ya yükselmiştir." 
 
Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yanında toplum içindeki statülerinin yükseltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkardıklarını kaydeden Aşkar, Bakanlık olarak öğretmen ve yöneticileri mesleki gelişimleri ve özlük hakları konusunda desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
 
Bakan Yardımcısı Aşkar, seminerin ardından Bornova Fatih Sultan Mehmet İlkokulunu ziyaret ederek okulda Matematik Koridoru ile spor salonunun açılışını gerçekleştirdi ve ağaç dikimi yaptı. Aşkar, beraberindekilerle okulun öğretmenler odasında bir süre öğretmenlerle sohbet etti.
 
Daha sonra Konak Mevlana İlkokulunu ziyaret eden Aşkar, kodlama atölyesi ve sınıfları gezdi, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti.
 
Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, programı kapsamında daha sonra İzmir Valiliğinde, Vali Yavuz Selim Köşger'in katılımıyla okullarda yürütülecek rehberlik çalışmaları kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı'na katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.