Eğitimde fark yaratanlar "GESS Turkey"de buluşacak  
Eğitimde fark yaratanlar "GESS Turkey"de buluşacak

Eğitimde fark yaratanlar "GESS Turkey"de buluşacak

Dersliklerde verilen eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla bugüne kadar yüzlerce ülkeden binlerce eğitim uzmanını buluşturan Global Educational Supplies and Solutions (GESS) fuar ve konferansları, bu yıl ilk kez Türkiye´de yapılacak. GESS Turkey etkinlikleri, 19-21 Ekim 2017 tarihlerinde Wow İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Eğitimde fark yaratanlar "GESS Turkey"de buluşacak

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Londra merkezli Tarsus Group bünyesindeki İFO Fuarcılık ve F&E Group iş birliğinde düzenlenecek "GESS Turkey", gelişen dijital içerikler ve yeni eğitim teknolojilerinin yanı sıra eğitmenlerin gündemdeki konulara ve farklı eğitim tekniklerine ilişkin donanımlarını artıran oturumlara ev sahipliği yapacak. Dersliklerde verilen eğitimin kalitesini yükseltmek ve eğitimde fark yaratanları buluşturmak amacıyla bugüne kadar yüzlerce ülkeden binlerce eğitim uzmanını biraraya getiren GESS Fuar ve Konferansları serisi, daha önce Dubai, Endonezya ve Meksika´da yapılmıştı.

 

"GESS Fuarı´nın Türkiye´yi seçmiş olması bizim için mühim"

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, GESS Fuarı´nın Türkiye´yi seçmiş olmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, GESS Turkey kapsamında düzenlenecek konferanslarla, FATİH Projesi’nin ayrıntılı olarak uluslararası platformda tanıtılma imkânı bulacağını vurguladı. Bu yolla yeni işbirlikleri oluşturma imkânı da elde etmiş olacaklarını anlatan Tırnakçı, "Türkiye´de ve dünyada eğitimin yeni yolu teknoloji taşları ile döşenmektedir. Biz de eğitimimizin önünü açmak için bu yolda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. GESS Türkiye´nin de bu adımlardan biri olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

 

GESS Fuarı´nın İstanbul ayağında, okullardaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması amacıyla, öğretmenlerin daha iyi eğitim vermelerine ve öğrencilerin daha etkin şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak kapsamlı ürün, teknoloji ve çözümler, ilk kez bir araya gelecek. Fuarla eş zamanlı düzenlenen ve tüm içeriklerin ücretsiz olduğu GESS konferanslarında ise STEM´den sanal gerçekliğe, programlamadan kanıta dayalı eğitime, dijital ve interaktif teknolojiden robotik ve 3 boyutlu baskı gibi konular ele alınırken, dünya eğitim endüstrisinin liderleri ile önemli yerel uygulayıcılar, geleceğe yön veren anlatımlar ve interaktif sunumlar gerçekleştirecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.