Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri verildi  
Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri verildi

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri verildi

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bakanlığımız bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergelerde rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlamıştır." dedi.

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri verildi

Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla, 4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen "4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" programı, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen özel eğitim okullarında okuyan engelli öğrencilerden oluşan Konya Özel Gençler Mehter Takımı´nın mehteran gösterisiyle başladı.

 

Törende konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, günümüzde teknolojinin bilgi üretiminde önem kazandığını ve değişimi anlamak için teknolojik değişimlerin iyi yorumlanması gerektiğini kaydetti. Bakan Yardımcısı Erdem, lisansüstü eğitim, yabancı dil, mesleki deneyim, alan tecrübesi ve akademik yeterlilik gibi birçok kriter göre başvuru yapan adayların bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirildiğini söyledi.

 

Dünyanın endüstrinin gelişimi konusunda farklı bir noktaya gittiğini belirten Erdem, endüstri 4.0´ın yeni bir atılım ve dünya için bir fırsat olduğunu kaydetti. Endüstri 4.0´ın en önemli bileşeninin insan olduğunu kaydeden Erdem, yazılıma dayalı bu teknoloji ile zaman sorunun giderileceğini ve kalitenin artacağını belirtti.

 

Öğrenmeyi öğreten yeni nesilli yetiştiren öğretmenler olacaktır

Erdem, 21.yüzyılın, hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında büyük ve köklü değişimleri beraberinde getirdiğini ve bakanlık olarak değişimleri her alanda takip ettiklerini ifade ederek, "Bakanlığımız bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergelerde rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlamıştır." dedi.

 

"Öğretmenler yenilikçi olmalı, değişim ve gelişimi zamana uydurmalıdır. Öğrenmeyi öğreten yeni nesilli yetiştiren öğretmenler olacaktır." Değerlendirmesinde bulunan Erdem, öğretmenlerin öğrencileri için teknolojiyi takip etmelerini ve yeniliklilere açık olmaları gerektiğini vurguladı. 2015-2019 strateji planında eğitim ve öğretime erişimin yanı sıra eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin ana tema olarak belirlendiğini ifade eden Erdem, yarışmanın bakanlığın hedeflerine ulaşma adına yapıldığını söyledi. Erdem, ödül alan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, başarılarının devamı diledi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel ise "öğretim yöntem ve teknikleri", "bilimsel ve teknolojik faaliyetler", "kurumsal kapasitenin geliştirilmesi", "eğitim ve öğretime erişim ve yönlendirme", "olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" olmak üzere 5 kategorideki 2 bin 581 ödül başvurusundan 94 başvurunun bölgelerde ödül aldığını söyledi. Bugün ise 5 kategorideki 7 projenin ise bakanlık ödülü almaya hak kazandığını ifade eden Erdel, yarışmanın idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler için motivasyon aracı haline geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından ödül alan proje sahiplerine ödülleri verildi.

 

Ödül alan projeler

"Öğretim yöntem ve teknikleri" kategorisinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Adım Adım Başarı", "bilimsel ve teknolojik faaliyetler" dalında Üsküdar/Özel Bilfen Üsküdar Fen Lisesi ve paydaş kurum Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Gençlerin Anadolu´nun Botanik Kültürüyle Buluşması" projesiyle ödüle layık görüldü.

 

"Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi" kategorisinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Odak Sistemi", "eğitim öğretime erişim ve yönlendirme"de Muş Bilim Sanat Merkezi "Bilsem, Çocukları Bilimle Buluşturuyor", "olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" dalında ise Tokat Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Pratik Etkin Zümre" çalışmasıyla ödüle değer bulundu. "Canlı Yem" çalışmasıyla Selami Dicle ile "Fetih Mobiloskop" çalışmasıyla Mustafa Bürcü de ödüle layık görüldü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.