Educashow 2017 “Eğitime Gelecek Ol” sloganıyla düzenleniyor  
Educashow 2017  “Eğitime Gelecek Ol” sloganıyla düzenleniyor

Educashow 2017 “Eğitime Gelecek Ol” sloganıyla düzenleniyor

Türk eğitim sistemini yeni modeller ve teknolojiler doğrultusunda modernize etmek ve öğretmenlerin becerilerini çağın ihtiyaçlarına göre geliştirmek amacıyla yola çıkan Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri buluşması Educashow, “Eğitime Gelecek Ol” sloganıyla düzenleniyor.

Educashow 2017  “Eğitime Gelecek Ol” sloganıyla düzenleniyor

Bu yıl onuncusu düzenlenen ve 2 Nisan’a kadar sürecek Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri buluşması olan Educashow, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

 

"Hedefimiz, çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak”

Educashow 2017´nin açılışında konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Millî Eğitim Bakanlığının projelerinden söz ederek, "Hedefimiz, çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak. Teknolojiyi bilgili ve bilinçli kullanmalarını sağlamak. Geleceğin Türkiye´sini inşa ve imar ederken onları; bilinçli, bilgili, hedefleri belli, insanlığa saygılı, toplumu önceleyen fertler olarak yetiştirmek. Teknolojiyi onlara sunuyoruz ve nasıl kullanacaklarını öğretiyoruz. " ifadelerini kullandı.

 

Eğitimin, belli mekân ve zaman sınırlamalarına sığdırılmayacak kadar kapsamlı bir iş olduğunu belirten Tırnakçı, “Eğitimde FATİH Projesi ile öğrenci, bulunduğu ortamdan bağımsız olarak ders notlarına, ders içi projelere ve öğretmen tarafından verilen ödevlere ulaşabilmekte, ürettiği bilgileri öğretmeni ve diğer arkadaşları ile paylaşabilmekte ve ayrıca Eğitim Bilişim Ağı ile yardımcı dokümanlarla öğrendiği konuları pekiştirebilmektedir.” diye konuştu.

 

FATİH Projesi’nin yurtdışında düzenlenen dünyanın en önemli altı eğitim teknolojileri fuarında tanıtıldığını hatırlatan Tırnakçı, bu platformlarda projenin eğitim teknolojileri alanında dünyanın en kapsamlı projesi olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından FATİH Projesi, EBA Portalı, Proje Tabanlı Öğrenme, STEM, Scientix, e-Twinning ve öğretmen eğitimleri hakkında tanıtım yapıldı. Ayrıca katılımcılar, açılan stantta "FATİH Projesi" örnek sınıf modeli ile projeyi yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Educashow’un bu yılki konukları “robotlar”

Educashow’un bu yılki konukları robotlar teşkil ediyor. Yeni robot modelleri ile robotik teknolojisinin eğitimde kullanılış biçimlerinin tanıtıldığı Educashow’da ayrıca, dikkat çekici 3D sınıf uygulamaları ve özel tasarımlı gözlüklerin öğrenmeye yaptığı katkılar, örnek uygulamalarla sergileniyor.

 

Eğitim teknolojileri buluşmasında ziyaretçilerin yakından inceleme fırsatı bulduğu diğer ürünler ise şunlar: Bilgisayar-tablet ve İnternet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılımlar, akıllı okul sistemleri, yenilikçi laboratuvar modelleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik, güvenli araç sistemleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve yaratıcılığı arttıran eğitim materyalleri. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.