EBA Fen Deneyleri Video Yarışması ödül töreni yapıldı  
EBA Fen Deneyleri Video Yarışması ödül töreni yapıldı

EBA Fen Deneyleri Video Yarışması ödül töreni yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ortaokullar ile Bilim Sanat Merkezlerinde görev yapan Fen Bilimleri öğretmenleri arasında düzenlenen EBA 1.Fen Deneyleri Video Yarışması ödül töreni yapıldı. 

EBA Fen Deneyleri Video Yarışması ödül töreni yapıldı

Yenilik ve Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından düzenlenen yarışma ile Fen Bilimleri dersinin eğlenceli hale getirilerek daha kalıcı öğrenme ortamlarının sağlanması, farklı deney ve etkinliklerle öğretim programına uygun içeriğin zenginleştirilmesi amaçlanırken; öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ders içinde yapılan etkinliklerin diğer öğretmenlerle paylaşılmasının yanı sıra eğitimde iyi örnekler oluşturulması hedefleniyor.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın tanıtılması kapsamında farkındalığı artırmak, ortaya çıkan ürünlere EBA’da yer vererek bunları öğrenci ve öğretmenlere sunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 504 deney videosu katıldı.

Yarışmada; “Maya Hücrelerinde Fermantasyon ve Kaldırma Kuvveti” deneyi ile Yalova’da Armutlu Tansu Aksoy İstiklal Ortaokulu öğretmeni Samet ACAR birincilik, “Açık Hava Basıncının Etkilerini Görelim” ile Şehit Er Vefa Çelik Ortaokulundan Taha ÇALIŞKAN ikincilik ve “Asit – Baz Ayıracı Deneyi” ile Tekirdağ Bilim Sanat Merkezinden Mehmet Zeki TURAN üçüncülük ödülünü aldı.

Ayrıca “Açık ve Koyu Renkli Cisimlerde Işığın Yansıması ve Soğurulması” deneyi ile Muş Düzkışla Ortaokulundan Metin BAĞCI ve “Ses Dalgalarının İzinde” deneyi ile Uşak Alanyurt Ortaokulu öğretmeni Nurettin Can BODUR Jüri Özel Ödüllerine layık görüldü. 

Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy ortaokulundan “Zincirleme Reaksiyonlar” deneyi ile de Ferat TOPAL EBA Beğeni Özel Ödülünü aldı. 

455 videonun değerlendirmeye alındığı yarışmanın birincisine ödül olarak; 4 bin, ikincisine 3 bin, üçüncüsüne ise 2 bin lira verildi.

Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacılara diz üstü bilgisayar verilirken, EBA üzerinden yapılan oylama sonucunda bir yarışmacıya da “EBA Beğeni Ödülü” olarak diz üstü bilgisayar verildi.

Yarışma için düzenlenen törene, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş ile diğer bakanlık bürokratları katıldı. 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.