Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Sivas´ta 53 eserin toplu açılışına katıldı  
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Sivas´ta 53 eserin toplu açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Sivas´ta 53 eserin toplu açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla Sivas´ta 800 milyon liralık 53 eserin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Sivas´ta 53 eserin toplu açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas 4 Eylül Stadyumunun önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yatırım bedeli 821 milyon lira olan 53 eserin ve hizmetin resmi açılışını yapacaklarını bildirerek, şu bilgileri verdi: "Eğitimde 98 dersliği, iki adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, üniversitemizin kütüphane ve mimarlık fakültesi binalarını, Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun merkezdeki 3 bin kişilik ve Şarkışla´daki 400 kişilik yurtlarını buradan resmen hizmete açıyoruz.


Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kadı Burhaneddin Kur´an Kursu ve hizmet içi eğitim merkezinin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Sporda 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz 1,5 yıl önce açıldı. Müsabakalar oynanıyor, bugünse biz resmi açılışını yapmış oluyoruz.

 

Sivas spor salonun 6 bin kişilik olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu spor salonumuz da bugün resmen hizmete açıldı. 118 milyon liralık bu yatırıma çok iyi sahip çıkmalısınız. Sivasspor´un iddia sahibi olması en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.


Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi Türk bayrağını dünyada gururla dalgalandıran, İstiklal Marşı ile salonları inleten Sivaslı güreşçilere teşekkür eden Erdoğan, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunda yapılacak ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan da madalya haberleri bekliyoruz. Bu spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum, spor salonumuzun ismi Taha Akgül olacak." dedi.

 

Erdoğan, TOKİ´nin 512 konut, il özel idaresinin ise 108 milyon liralık yatırımla köylere asfalt yol, kilitli parke, içme suyu, tarım sulaması ve spor tesisleri inşa ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunların açılışını da buradan yapıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Suşehri´nde yaptığı tabiat parkı ile merkezde kurduğu orman fidanlığı ve meteoroloji radarının resmi açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, diğer kurumlarımız tarafından yapılan çok sayıda yatırım var. Onları da resmen hizmete açıyoruz. Belediyelerimizin birçok hizmeti var. Sivas Belediyemizin, şehrin trafik sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacak olan Mevlana Tüneli´nin birinci kısmında ışığı gördük. Dolayısıyla tünelin tümüyle tamamlanıp hizmete girmesine az kaldı. İnşallah önümüzdeki yıl bu tüneli Sivaslıların hizmetine sunuyoruz, şimdiden hayırlı olsun. Sivas Belediyemizin Paşabahçe Mesire Alanı beşinci etap düzenlemesi, Yukarı Tekke Alt Geçidi, Gazi Lisesi Kavşağı Alt Geçidi ve Makine İkmal Tesislerinin resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz."

 

İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Ulaş belediyelerinin yatırımlarının resmi açılışlarının da yapıldığını aktaran Erdoğan, "33 milyon liralık bir yatırım olan Sivas İş Geliştirme Merkezinin resmi açılışını da bugün buradan yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Sivas´a, Sivaslılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, yüklenici firmalarımızı özellikle huzurlarınızla mimarı, mühendisi ve işçileriyle tebrik ediyorum." diye konuştu.

 

"Selahaddin Eyyubi´lerin yanında olmaya devam edeceğiz"

 Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas´ta ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Vatandaşların bugün daha çok devletine güvenmesinin, daha çok ümitvar olmasının, yarına daha çok güvenle bakmasının son 15 yılda ülkenin önüne konulan her engeli aşmasından kaynaklandığını vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Sivas halkı sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkir. Sivaslılar ülkesine ihanet edenleri unutmayacağı gibi ülkesine ve milletine hizmet edenleri de unutmaz. Sivaslı vefalıdır, sizin ifadenizle, arkasında Sivas olanın sırtı yere gelmez. Bugün Sivaslı kardeşlerimizin hizmetine sunulan konutları, 25 bin kapasiteli stadyumu, öğrenci yurtlarının, spor tesislerinin, sağlık kurumlarının, okulların, parkların, yeni yolların açılışını yapıyoruz. 820 milyonun üzerinde, Sivas´ın tarihinde bir ilk, ilk defa bu kadar maliyetle halkımızın hizmetine eserler sunuluyor. Toplu açılışını yaptığımız tüm yatırımlar için ve Sivas´a teşrifiniz için teşekkürler."

  

Bakan Yılmaz, kat edilecek çok yol ve yapılacak çok hizmet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Allah yükümüzü taşıyacak güç, ayağımızı sürçtürmeyecek bir akıl ve gönül versin. Ehli salibin ´bu bin yılın Selahaddin Eyyubi´si´ olarak gösterdiği Tayyip Erdoğan´ın yanında durarak evlatlarımızın huzuruna başı dik, alnı açık olarak çıkacağız ya da yedi düvelin saldırdığı Tayyip Erdoğan´ın, kendi evlatlarımızın yanında durmayarak her zaman başı eğik, onurunu kaybetmiş bir halk olarak kalacağız ama bu ana kadar Çanakkale´de ne yaptıysak, Kut´ül Amare´de ne yapıldıysa, Medine müdafasında ne yapıldıysa, 15 Temmuz´da ne yapıldıysa bundan sonra da Selahaddin Eyyubi´lerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yolumuz, bahtımız, ufkumuz açık olsun."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.