CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAKAN ÖZER, EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI  
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAKAN ÖZER, EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAKAN ÖZER, EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni"ne katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, 25 Aralık'ta, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı sevincini şehirde hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin ve vatanlarının istiklali ve istikbali uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitleri, kahramanları rahmetle yâd ederek, milli mücadelenin ilk başarılarından olan bu zaferin kazanılmasında emeği geçen kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Anteplilerin her birine şahsı ve milleti adına şükranlarını sundu. Bir şehri düşman işgalinden kurtarmanın elbette önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, bunun nesiller boyu hatırlanması, ibret alınması, ders çıkarılması gereken bir hadise olduğunu kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eskilerin "Bağış yağış gibidir" dediğini hatırlatarak, kültürde emekle ve üretimle özdeşleştirilen bereketin, ihsanla, iyilikle, cömertlikle, kanaatle, infakla yan yana kabul edildiğini söyledi.
 
Medeniyette, Allah razısı için insanlara hayırlı hizmetlerde bulunanlara "mübarek" dendiğini vurgulan Erdoğan, "Sizlerin de yaptığı güzel işler ve hizmetlerle, mallarınızın ve ömrünüzün bereketini çoğaltan mübarekler olduğunuza inanıyorum. Hazreti Mevlana, 'Adalet bir şeyi yerli yerine koymak, zulüm ise bir şeyi olmaması gereken yere koymaktır' diyor. Gerçekten de para, mal, güç yerli yerine konduğunda, orada adalet olur, orada huzur olur, orada güven olur, orada güzellik olur. Buna karşılık aynı imkanlar yanlış ellere geçtiğinde, orada zulüm olur, huzursuzluk olur, çirkinlikler alır başını gider. Medeniyetimizin ve kültürümüzün paylaşmaya verdiği önemin sebebi işte bu dengeyi sağlamaktır. Sadece 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' emrini tüm dünyaya hakim kılabilsek, şu yerküre üzerinde mağdur kalmaz, tek bir mazlum bulunmaz. İnsan, varlıkların en şereflisi olma ile hayvandan daha aşağı bir konuma düşme tercihini yapabilme iradesi ile yaratılmış bir canlıdır. Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim'de defalarca akletmemizi emrediyor, tavsiye ediyor, hatırlatıyor ve akledenler için burada büyük nüanslar var." diye konuştu.
 
Erdoğan, şunları kaydetti: "Yaratıcısına olan sorumluluğunu bilerek çalışan insanın üretmesi, topluma ve bireylere fayda sağlayacak işler yapması kendini yüceltmesidir. Buna karşılık sadece ve sadece nefsi için çalışmak, biriktirmek, hele hele bunu toplumu, bireyleri sömürerek yani zulmederek yapmak bizi çok tehlikeli yerlere sürükler. İşte bunun için bugünkü törenimizin eğitim alanındaki hayırlara hasredilmiş olmasını ayrıca önemli ve isabetli buluyorum. Türkiye'nin kurtuluşunun eğitimle bu şekilde niteliğini yükselttiğimiz insanların çalışmasıyla, üretmesiyle, gayretiyle mümkün olduğuna samimiyetle inanıyoruz. Bu anlayışla ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde eğitim öğretimi önceliklerimizin en başına aldık. Bütçelerimizde en büyük payı hep eğitim öğretime ayırdık. Kamu kaynakları ve hayırseverlerimizin eli ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, mesleki eğitim seviyesindeki altyapıyı neredeyse baştan sona yeniledik, güçlendirdik. Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla, bu sınıflarda eğitim öğretimin kesintisiz yapılmasını temin ettik. Halen okullarımızda görev yapan öğretmenlerin dörtte üçü bizim dönemimizde göreve başladı. Ülkemizin 81 vilayetine yaydığımız yeni üniversitelerle yükseköğretim kurumlarımızın sayısını, göreve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken şimdi 207 üniversiteye, akademik personel sayısını 70 binden 180 bine çıkardık. Bugün pek çok ülkenin nüfusundan çok daha fazla öğrenciye sahip, her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Artık bizim üniversitemizin olmadığı il yok. 81 vilayetimizin tamamında üniversitemiz var.''
 
Mesleki eğitimdeki yeni uygulama, iş dünyasının yetişmiş insan gücü kaynağını karşılayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden eğitim için yurt dışına gidilirken, şimdi Türkiye'nin yüz binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, ''Mesleki eğitimde son dönemde başlattığımız yeni ve yaygın uygulamalarla acil ihtiyaç duyulan alanlardan başlayarak iş dünyamızın yetişmiş insan gücü kaynağını karşılayacak adımları da atıyoruz. Sizlerin yapacağınız yeni hayırlarla eğitim öğretim davasına sahip çıkmanız, hem ülkenin bu önemli meselesinin çözümüne katkı sağlayacak hem de kendi işlerinizdeki ihtiyacı karşılayacak uzun vadeli bir yatırımdır. İnşallah devlet-millet iş birliği ile ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de hedeflerine ulaştıracağız." şeklinde konuştu.
 
 
Büyükşehir belediyesinin imar planlarında eğitim için 18 bin 350 dönüme sahip 1753 alan ayırdığını belirten Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 12 sanat ve mesleki eğitim kursu ile başta öğrenciler olmak üzere Gazianteplilere hizmet verdiğini aktardı. Erdoğan, şunları söyledi: "Büyükşehir belediyemiz, çocuk kütüphanelerinden kent arşivine kadar geniş bir alanda verdiği hizmetlerin yanında bu akşam da gezdim gördüm, bastığı 48 kitap, yaptığı 13 belgesel, çıkardığı 10 çocuk dergisi gibi pek çok faaliyetlerle şehrin geçmişine ve geleceğine sahip çıkıyor. Gaziantep, İklim Değişikliği Fonlarından etkin şekilde faydalanmasını sağlayacak 'Yeşil Şehirler' programına katılan ülkemizdeki dört şehirden biri oldu. Diğer yandan Şahinbey Belediyemiz sayıları 200'e yaklaşan Gençlik Merkezi ve Bilgi Evinde çocuklarımıza ücretsiz kurslar düzenlerken, salgın döneminde 52 bin öğrencimize de tablet, bilgisayar dağıttı. Şahinbey Belediyemizin bugüne kadar 111 bin öğrencimizi uçakla Çanakkale'ye götürmesini, evlatlarımızın o havayı soluması bakımından çok hayırlı bir hizmet olarak değerlendiriyorum. Şehitkamil Belediyemiz de kütüphaneleriyle giderlerini karşıladığı 65 ana sınıfıyla öğrencilerimize sağladığı malzeme destekleriyle eğitim seferberliğindeki yerini alıyor. Bu belediyemizin düzenlediği ve yılda 5 bin öğrencimizin faydalandığı Doğa Kampı da gençlerimize önemli bir tecrübe sağlıyor. Aynı şekilde diğer ilçe belediyelerimiz de eğitim faaliyetlerini desteklemek için samimi gayret gösteriyor. Tabii bu arada gastronomiyi de herhalde yok farz edemeyiz."
 
Gaziantep'e 100 eğitim kurumu kazandırma sözü veren iş insanlarına şükranlarını sunan Erdoğan, "Rabb'im iş insanların belediyelerine, işçisinden sivil toplum kuruluşlarına kadar bu şehre ve onunla birlikte ülkemize hizmet eden herkesten razı olsun. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyorum. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle şehre 100 eğitim kurumu kazandırma sözü veren iş insanlarımıza bir kez daha şahsım, milletim adıma şükranlarımı sunuyorum. Bu sözlerin bakanlıklarımız, belediyemizle birlikte biz de sıkı takipçisi olacağız." diye konuştu.
 
Gaziantep'e son 3 ay içerisindeki mevcut yatırımlara ilave 1,5 milyar lira yatırım 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise konuşmasında, bugün iki güzelliğin bir arada yaşandığını kaydederek, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yine burada Haliç Kongre Merkezi'nde 750 engelli öğretmenimizin atamasını yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde son 20 yılda yaşanan devasa yatırımlar, tüm Türkiye'de eğitimin kitleselleşmesinde ve en önemlisi sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimin eğitimden faydalanmasında en büyük katkıyı yaptığı bir dönem oldu." diye konuştu. İlköğretimden ortaöğretim ve yükseköğretime çoğu gelişmiş ülkenin 1950'li yıllarda yaşadığı kitleselleşmeyi Türkiye'nin 50 yıl sonra, 2002'den sonra yaşadığını ifade eden Bakan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün Türkiye, 2000'li yıllarda yüzde 44 olan ortaöğretimdeki okullaşma oranını yüzde 88'lere çıkartmış bir ülkedir. Bugün Türkiye, 2000'li yıllarda yüzde 14 olan yükseköğretimdeki okullaşma oranını yüzde 44'lere çıkartmış bir ülkedir. Bunları yaparken kaliteden asla taviz vermeden tüm bu büyüme süreçlerini gerçekleştirmeyi başarmış olan bir ülkedir. Bu büyümenin lideri de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben tüm gençlerimiz, tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına eğitime yapmış olduğu bu devasa desteklerden dolayı en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum."
 
"Gaziantep'e eğitim yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz"
Türkiye'nin tüm noktalarındaki yatırımlardan Gaziantep'in de faydalandığına değinen Bakan Mahmut Özer, "Gaziantep'te ilköğretimden yükseköğretime kadar eğitimde devasa gelişmeler yaşandı. Aynı zamanda bu büyüme ile birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısından, öğretmen başına düşen öğrenci sayısına kadar OECD ülkelerinin referans olduğu noktalara erişebilmiş bir kent haline geldi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Gaziantep'e eğitim yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz." dedi.
 
Özer, "Son 3 ay içerisinde 2021 yılındaki mevcut yatırımlara ilave olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 1,5 milyar lira yatırım Gaziantep'e gitti. İnşallah Gaziantep'imizin kurtuluşunun 100. yıl dönümünde nice 100 hayırseverlerle bu yatırımlar dalga dalga büyür, 2022 yılı itibarıyla Gaziantep'te okul altyapısı ile ilgili hiçbir sorun kalmaz." ifadelerini kullandı. Bakan Özer, hayırseverler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, milli eğitim camiası adına teşekkürlerini sundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.