"ÇOCUKLARIN SİZİN OMUZLARINIZA İHTİYACI VAR"  

"ÇOCUKLARIN SİZİN OMUZLARINIZA İHTİYACI VAR"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, bu hafta Yalova ve Osmaniye'deki meslektaşları ile buluştu.   

Haftanın ilk buluşması Yalova'daki öğretmenlerle gerçekleşti. Öğretmenler, salgın döneminde yapılan uzaktan eğitim ve yaz tatilinde EBA TV ve EBA platformu üzerinden sürdürülen çalışmalara ilişkin saha deneyimlerini Ziya Öğretmen ile paylaştı.
 
EBA Televizyonu ve EBA platformuna içerik hazırlanması, tüm öğrencilere uzaktan eğitim verilmesi için gayret gösteren meslektaşlarına teşekkür eden Bakan Selçuk, "Bu işler ekip işi... Birlikte çaba göstererek yapılacak işler... Tek tek, her bir öğretmenimizin emeğine çok saygı duyuyorum. Bu ülkenin geleceğini kurmak için çocuklarımızın, sizin omuzlarınıza ihtiyacı var. Siz bu meseleye böyle sahip çıktıkça başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok." diye konuştu.
 
EBA TV'de öğretmenlere yönelik yayınların artırılması da gündeme geldi. Bakan Selçuk, "Öğretmenlere yönelik çalışmaların artırılması konusunda ciddi çalışmalarımız var." diyerek bundan sonraki süreçte öğretmenlerin EBA TV'yi sürükleyip götürmesini istediklerini anlattı.
 
Müzik Öğretmenlerinden Türküler
Müzik öğretmeni Haydar Kılıç, Neşet Ertaş'ın eşsiz eseri "Gönül Dağı" nı, Derya Suiçmez ise Şehit öğretmen Aybüke Yalçın ile özdeşleşen Mağusa Limanı adlı türküyü seslendirdi. Öğretmenlere Bakan Selçuk da eşlik etti.
 
"Yazın da çocuklarımızla, velilerimizle teması kesmeyelim."
Ziya Öğretmen, haftanın ikinci eğitim buluşmasını da Osmaniye'deki meslektaşlarıyla gerçekleştirdi. Türkçe öğretmeni İzzet Irmak, Bakan Selçuk'un "Okullar açılınca yapılacaklarınızı paylaşın." çağrısından hareketle öğrencileriyle beraber yazdıkları "Okullar Açılınca" adlı şiiri okudu. Osmaniye buluşmasında da müzik sürprizleri vardı. Bakan Selçuk öğretmenlerin yüreğinden dökülen ezgilere eşlik etti.
 
Yatılı Bölge Okulu Müdürü Abdullah Erdem, yaylalardaki öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesi için yaptıkları çalışmaları Ziya Öğretmen'le paylaştı. Çadırlara güneş paneli ve uydu antene takarak çocukların EBA TV'den derslerini takip etmeleri için seferber oluşlarını anlattı. "Bu, bir başarı hikayesi..." diyen Selçuk, en zor şartlarda bile yapılabilecek şeyler olduğunu gösteren meslektaşlarına teşekkür etti. 
 
Selçuk, "Yazın da çocuklarımızla, velilerimizle teması kesmeyelim, bu ülke için gurur duyacağımız işler yapmaya devam edelim." şeklinde konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.