BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugünkü Zaman, Bugün ve Millet gazetelerinde yer alan Cihan Haber Ajansı kaynaklı “Danıştay dershane yasağını kaldırdı” ve benzeri başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.  


Bakanlığımız tarafından yayımlanmış olan 12/08/2015 tarih ve 2015/23 sayılı Genelge’nin Birinci Maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle bir dava açılmıştır. “Savunma alınmaksızın yürütmenin durdurulması istemli” bu davada, ilgili Danıştay dairesi bir ara karar vererek Bakanlığımızdan savunma istemiş, Hukuk Müşavirliğimiz de gerekli savunmayı hazırlayarak 01.09.2015 tarihinde mahkemeye sunmuştur.


Savunmamıza karşı, davacının yanıt verdiği UYAP sisteminden anlaşılmış olup, ilgili dairenin bu yanıta ilişkin Bakanlığımızdan cevap istemesi süreci beklenmektedir. Davaya ilişkin başkaca hiçbir karar, tebligat ve açıklama söz konusu değildir. Hal böyle iken,  söz konusu Ajans ve onunla iltisaklı mahut gazete, televizyon ve internet sitelerinde, hiçbir resmî bilgi ve belgeye dayanmayan "haber"lere yer verilmektedir.


Bu açıklamalar ışığında, HSYK ve Danıştay’ı,  haberler doğru ise ilgili bakanlığın cevabı alınmadan ve bilgilendirilmeden PDY yayın organlarına ulaştıranlar hakkında;  haberler yanlış ise mahkeme iradesi üzerinde psikolojik baskı kurmaya yeltenen medya organları hakkında yasal işlem başlatması için göreve davet ediyoruz.


Söz konusu dava ile ilgili olarak  Bakanlığımıza iletilmiş  hiçbir karar ya da tebligat olmadığını bir kere daha vurgulayarak, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu tür asparagas haberlere itibar etmemelerini rica ederiz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.