BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Milliyet ve Cumhuriyet Gazetelerinde “Okullarda Şifre Alarmı” ve “Çocukların Geleceği Hırsızların Elinde” başlıklarıyla yayımlanan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.


Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde manşetten yayımlanan Ayşegül Kahvecioğlu ve Sinan Tartanoğlu imzalı haberlerde geçen “MEB’de tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgileri çalındı” ve “15 milyon öğrencinin bilgilerini içeren veri tabanı şifrelerinin kötü niyetli kişilerle paylaşıldığı belirlendi” iddiaları tamamen asılsız olup söz konusu haber “masabaşı gazetecilik” ürünüdür.


Bankalarda ve erişimde güvenlik sınırı olan bütün sistemlerde yaşandığı gibi Bakanlığımızın bilgi sistemleri de (e-okul, Mebbis vb.) zaman zaman art niyetli kişilerin sanal saldırılarına hedef olmaktadır. Üst düzey güvenlik tedbiri ile 24 saat esası ile korunmakta olan sistemimizin güvenlik sınırlarını aşarak verilere ulaşmak isteyen kimi kötü niyetli kişiler hakkında zaman zaman Bakanlığımıza ulaşan şikâyetler doğrultusunda Bakanlığımız bütün öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi “sanal ortamlarda şifre ve bilgi paylaşımı yapılmaması"  konusunda sürekli ikaz etmektedir.


Haberde bahsi geçtiği gibi kullanıcılarımızın şifre veya bilgilerinin çalınması söz konusu değildir. Milyonlarca öğrencimizi ve velilerini olumsuz etkilemeye yönelik bu haber ile ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.