BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Habertürk Gazetesi´nde yer alan “İş Verenler Meslek Liselerine Güvenmiyor” başlıklı haber ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.


Söz konusu haber yanlış ve eksik bilgilerle dolu olup mesleki ve teknik eğitimle ilgili kuramsal bilgi eksikliğinin bir göstergesidir. Haber mesleki ve teknik eğitimde sayıları 3 bin 300´e varan okulda, yaklaşık 1 milyon 750 bin öğrencimizin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek niteliktedir.


Mesleki ve teknik eğitim çok dinamik bir süreç olup Bakanlığımızca mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için özellikle son 3 yıl içerisinde reform niteliğinde değişiklikler hayata geçirilmiştir. Meslek liselerinde derslik başına düşen öğrenci sayısı mesleki ve teknik ortaöğretime olan talebin artışıyla ilgili bir konudur. Yapılan yatırımlar ve diğer fiziki mekân dönüşümleri ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibari ile meslek liselerinde derslik başına düşen öğrenci sayısı yaklaşık 31’e düşürülmüştür.


Okul-işletme işbirliğini geliştirmek adına işverenlerin işletmelerini, öğrencilerin beceri eğitimlerine açmalarını sağlayan 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uygulamadadır. Ayrıca ülke genelinde pek çok meslek lisemiz, işletmelerle işbirliği protokolleri imzalayarak okul-işletme işbirliğinin en güzel örneklerini geliştirmektedir. Bu kapsamda halen Bakanlığımızca 70’e yakın işbirliği protokolü uygulanmaktadır.


Bakanlığımızca yürütülen e-mezun izleme araştırması sonuçlarına ve diğer pek çok araştırmaya göre işverenlerin meslek liseleri ile ilgili memnuniyet düzeyleri % 70’lerin üzerinde olup, işletme ölçeği büyüdükçe işverenlerin memnuniyet düzeyi de daha yukarılara çıkmaktadır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                                                                                                                                                                         Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

                     

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.