Bakan Yılmaz, şehit öğretmenler anısına albüm çıkaran öğretmenleri kabul etti  
Bakan Yılmaz, şehit öğretmenler anısına albüm çıkaran öğretmenleri kabul etti

Bakan Yılmaz, şehit öğretmenler anısına albüm çıkaran öğretmenleri kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve diğer tüm şehit öğretmenler anısına albüm çıkaran İstanbul Başakşehir Abdi İbrahim Ortaokulu öğretmenlerini makamında kabul etti. 

Bakan Yılmaz, şehit öğretmenler anısına albüm çıkaran öğretmenleri kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kabulde, şehit öğretmenler anısına böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için okulun öğretmen ve yöneticilerini tebrik etti. Bakan Yılmaz, öğretmenlerin aile olmanın sorumluluğunu yerine getirerek şehit öğretmenler anısına gerçekleştirilen bu projeyi çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Siz yeter ki güzel bir eser ortaya koyun, mutlaka biri onu bulur öne çıkarır, gecikse de hak mutlaka yerine gelir, dolayısıyla katkılarınız için sonsuz teşekkür ederim.” diye konuştu.  
 
İstanbul Başakşehir Abdi İbrahim Ortaokulu öğretmenleri ise, şehit öğretmenler için “Üzülme” adında çıkardıkları albüm çalışmasının bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında olduğunu dile getirerek; projenin, farklı branşlarda görev yapan 17 öğretmenin emeğini ve samimiyetini ortaya koyan bir çalışma olduğunu dile getirdiler. Değerleri noktasında vicdani ve insani bir duyguyla çalışan ve görevleri başında hayatını kaybeden tüm eğitim çalışanlarına ithafen albümün hazırlandığını kaydeden öğretmenler şunları söyledi: “Bu albüm, bütün eğitim öğretim camiasının yüreğinden geçen duyguların dile, söze ve saza dökülmüş halidir.”
 
On beş parçadan oluşan albümden elde edilecek gelir, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın son görev yaptıkları okullara bağışlanacak. 
 
Öte yandan kabulde, Bakan Yılmaz, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın son görev yaptığı Siverek Çiftçibaşı köyündeki okulun yapımını üstlendiği için Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ı telefonla arayarak teşekkür etti ve yapımı tamamlandıktan sonra okulun açılışına birlikte katılacaklarını bildirdi. 
 
Kabulde, öğretmenler ayrıca, albümde yer alan Rumeli yöresine ait “Ayletme Beni” türküsünü ney ve gitar eşliğinde seslendirdiler. 
 
Bakan Yılmaz, yaptıkları çalışmadan ötürü öğretmenlere teşekkür ederek hediye taktim etti. Kabulde öğretmenlere İstanbul Milletvekili Hasan Turan da eşlik etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.