BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DEKİ ÖĞRENCİLERİN YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİNE ORTAK OLDU  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DEKİ ÖĞRENCİLERİN YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DEKİ ÖĞRENCİLERİN YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk gününde Karşıyaka Kaptan Altay Altuğ İlkokulunda gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Aşkar, törenin ardından Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

İzmir'de yeni eğitim öğretim yılı, Karşıyaka Kaptan Altay Altuğ İlkokulunda düzenlenen törenle başladı. 
 
Yüz yüze eğitimin ilk gününde okullarına ve arkadaşlarına kavuşan çocukların heyecanına ortak olan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, sınıfları ve öğretmenler odasını ziyaret etti. 
 
Öğretmenlerin büyük desteği ve gayreti sayesinde okulların yüz yüze eğitime geçişte sorun yaşamayacağını dile getiren Aşkar, "Uzaktan eğitim sürecinden sonra başlayan yüz yüze eğitimle yeni bir döneme girdik. Tüm çocuklarımız bizler için çok değerli. Bu süreçte öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim alması için Bakanlığımız tüm destek birimleri ile her an desteğe hazır." ifadelerini kullandı.
 
Aşkar ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte okulun ilk günü anısına bahçeye bir çam fidanı dikti. 
 
Törene Aşkar'ın yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün yanı sıra öğrenci ve öğretmenler katıldı. 
 
Karşıyaka'daki okul ziyaretinin ardından Aşkar, yüz yüze eğitimin başladığı gün ilçelerde yapılan çalışmaları da yerinde görmek üzere Kiraz ve Ödemiş'e gitti. 
 
Ödemiş ilçesinde Birgi Kazımpaşa İlk ve Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Aşkar, Ödemiş'in tarihi beldesi Birgi'de de incelemelerde bulundu.
 
Aşkar, Kiraz ilçesinde ise Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu, Kiraz Anaokulu ve İstiklal Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
 
Aşkar, İzmir temasları kapsamında Bornova Anadolu Lisesinde bulunan "Dijital İçerik ve Materyal Geliştirme Ses Tasarım ve Kayıt Stüdyosu" ile İzmir Olgunlaşma Enstitüsünde de incelemelerde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.