BAKAN TEKİN, AZERBAYCAN BAŞBAKANI ESEDOV İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN TEKİN, AZERBAYCAN BAŞBAKANI ESEDOV İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN TEKİN, AZERBAYCAN BAŞBAKANI ESEDOV İLE GÖRÜŞTÜ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Azerbaycan'daki programı kapsamında Başbakan Ali Esedov ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin her alanda başarılı şekilde gelişmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Bakan Tekin, temasları kapsamında Bakü Bilim Merkezini ziyaret ettikten sonra Bakü Türk Anadolu Lisesine geçerek öğretmenlerle bir araya geldi. Tekin, ziyarete ilişkin olarak "Uzun yıllardır çocuklarımıza hizmet eden, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Azerbaycan arasında köprüler kuran okulumuzda, öğrencilerimizle sohbet ettik, Türkiye'mizden selamlar getirdik, meslektaşlarımla hasbihâl ederek öğretmenler odası toplantımızı gerçekleştirdik. Bizleri bu güzide eğitim kurumumuzda ağırlayan öğrencilerimize ve meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Daha sonra Türkiye Maarif Vakfına bağlı olarak faaliyette bulunan Bakü Maarif Okulunu ziyaret eden Tekin, bu ziyaretle ilgili de "Türkiye Maarif Vakfı Okullarımız dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi kardeş ülkemiz Azerbaycan'da da bayrağımızı gururla dalgalandırıyor ve başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. İyi insan yetiştirmek amacıyla ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Türkiye Maarif Vakfı nezdinde tüm emeği geçenlere ve bizleri okullarında misafir eden Azerbaycan Bakü Maarif Okulu çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.