BAKAN ÖZER, KOSOVA BAŞBAKANI KURTİ İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN ÖZER, KOSOVA BAŞBAKANI KURTİ İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN ÖZER, KOSOVA BAŞBAKANI KURTİ İLE GÖRÜŞTÜ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci gününde, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Arberie Nagavci ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Arberie Nagavci ile bir araya geldi. Bakan Özer'in Nagavci ile görüşmesi, Kosova'nın başkenti Priştine'deki bakanlık binasında basına kapalı gerçekleşti.
 
Özer ve Nagavci'nin heyetlerinin de katıldığı görüşmenin ardından Bakan Özer, Kosova Başbakanı Albin Kurti tarafından kabul edildi.
 
Bu görüşmede, Nagavci, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ve diğer temsilciler hazır bulundu. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti. 
 
Maarif Vakfı ve Elena Gjika okullarına ziyaret
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında Maarif Vakfı Priştine Okulu ile Elena Gjika İlkokulunu ziyaret etti.
 
Başkent Priştine'deki Türkçe ve Arnavutça eğitim veren Elena Gjika İlkokulu ziyaretinde Özer'e Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Arberie Nagavci, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka eşlik etti.
 
Okul ziyaretine öğrencilere çanta hediye eden Özer, törendeki konuşmasında, iki günlük ziyarette heyetler arası görüşmelerde Kosova ile eğitim iş birliklerinin geliştirilmesi konusunun ele alındığını söyledi.
 
Özellikle öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimleri ve Kosova'da robotik kodlama dijital altyapının iyileştirmesi konularında iş birlikleri yapacaklarını belirten Özer, "Bu okulumuz Kosova'da kritik anlamları olan bir okul. Hem Arnavutça hem de Türkçe eğitim veriyor ve Priştine'nin en eski okullarından bir tanesi. Dolayısıyla karşılıklı iş birliğini geliştirmeyle ilgili iyi niyetimizin bir nişanesi olarak bu okulumuzun tüm dijital altyapısı, robotik kodlamadan animasyon ve dijital içerik geliştirmeye kadar, tüm laboratuvarların kurulmasını Millî Eğitim Bakanlığı olarak destek vermeye hazırız." dedi.
 
Eğitimde Kosova ile iş birliği yapmaktan ve yeni açılımlara yol almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Özer, "Eğer uygun görürseniz 185 bilim ve sanat merkezimizdeki her bir güçlü alan ile ilgili laboratuvarları bu okulumuzda kurabiliriz. Kosova'daki farklı şehirlerdeki öğrencilere de buraya gelip bu eğitimleri almayla ilgili imkân sunulabilir." diye konuştu.
 
Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Nagavci de hangi dilde eğitim gördüklerini gözetmeksizin tüm topluluklara eşit hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Nagavci, "Kosova Cumhuriyeti Hükümeti olarak tüm vatandaşlara eşit fırsatlar sağlamakla ilgileniyoruz ve kararlıyız. Tüm toplulukların çocuklarına eşit fırsatlar sağlamak için bu yıl ilk kez tüm ders kitaplarını tüm toplulukların dillerine tercüme ettirdik ve her iki ülkeye de fayda sağlayacak öğretmenlerin teknoloji, yüksek öğrenim gibi alanlarda mesleki gelişimlerinde deneyim alışverişini sağlayan ortak bir anlaşmayı, imzalanmasıyla resmileştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Tören kapsamında, Kosova Yapay Zeka ve STEAM Merkezi Projesi konulu bir sunum da gerçekleştirildi.
 
Maarif Okullarına ziyaret
Özer, Elena Gjika İlkokulunun ardından Kosova Uluslararası Maarif Okullarını ziyaret etti. Yetkililerden okulun çalışmaları hakkında bilgi alan Özer, burada kimya, biyoloji, resim ve müzik sınıflarını gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
 
Bakan Özer'e, Kosova ziyaretinde, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural da eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.