BAKAN ÖZER: KANTİNLERİN KİRA ARTIŞ ORANINI YÜZDE 25'LE SABİTLEME KARARI ALDIK  
BAKAN ÖZER: KANTİNLERİN KİRA ARTIŞ ORANINI YÜZDE 25'LE SABİTLEME KARARI ALDIK

BAKAN ÖZER: KANTİNLERİN KİRA ARTIŞ ORANINI YÜZDE 25'LE SABİTLEME KARARI ALDIK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli programı kapsamında ilk olarak valiliği ziyaret etti. Burada basın mensuplarına okul kantinlerindeki kira artışına ilişkin bir açıklama yapan Bakan Özer, Maliye Bakanıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek "2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25'le sabitleme kararı aldık." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kocaeli Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısı öncesinde okul kantinlerindeki kira artışlarını takip ettiklerini ve Maliye Bakanlığı, veliler ve son olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ile görüşmeler yaptığını belirterek şunları kaydetti: "Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin ve okula giden velilerimizin okul içindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatla faydalanabilmeleri için 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25'le sabitleme kararı aldık.
 
İnşallah, bugün gerekli yazışmaları da tamamlayıp tüm illerimizi bilgilendireceğiz ve okul kantinlerindeki kira artışlarını bu şekilde sabitlemiş olacağız. Amacımız; öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın, yavrularımızın çok sağlıklı bir şekilde bu hizmetten faydalanabilmeleri... Elbette, çok makul bir fiyatla faydalanabilmeleri, öğretmenlerimizin benzer şekilde, okul yöneticilerimizin benzer şekilde... Bu kira indirimini sağladıktan sonra da kantin ürünlerindeki indirimi de tüm okul yöneticilerimiz bizzat takip edecekler çünkü amacımız, kantin işletmecilerini de mağdur etmeden ama en önemlisi o hizmetten yararlanan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin makul ve sağlıklı ürünlerle buluşmalarını sağlamak. Aldığımız bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Özer, açıklamanın ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
Kocaeli'nin eğitim yatırımı bütçesi, 960 milyon liradan 2 milyar 285 milyon liraya çıkarıldı
İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda kentin eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; kentin yeni okul yapımı, mevcut yapıların güçlendirme çalışmaları ve büyük onarımları için 960 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesi bulunduğunu, bu miktara 1 milyar 325 milyon liralık ilave yapılarak 2022 yılı bütçesinin 2 milyar 285 milyon liraya çıkarılması kararı aldıklarını kaydetti.
 
Özer, burada en büyük önceliğin okulların daha güvenli hâle gelmesi için yapılan yık-yap ve güçlendirme çalışmaları olduğunu, bu çalışmaları 2022 yılı sonuna kadar büyük oranda bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 
Son bir yılda okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmaya öncelik verdiklerini hatırlatan Özer, bu kapsamda Kocaeli'nde yapılacakları şöyle anlattı:
 
"Dördü özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli'ye 6 tane anaokulunu yatırım programına dâhil ettik. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 3 bin bağımsız anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamlamış bulunuyoruz. 15 bin 500 de bağımsız ana sınıfını tamamlamış ve bu atılımlarla 5 yaşındaki okullaşma oranlarını, yüzde 65'ten yüzde 97'ye ulaştırmış bulunuyoruz. Bunun için Kocaeli'nde de mevcut anaokulu yapımlarına ilave olarak bu 6 yeni anaokuluyla kapasitesini, inşallah, arttırmış olacağız."
 
İlkokul ve ortaokul ihtiyaçları ile ilgili 5 yeni yatırım daha planladıklarını aktaran Özer, mevcut okulların onarımlarının da öncelikli olduğunu dile getirdi. Özer şunları söyledi: 
 
"Bu kapsamda da 100 milyonluk ilave yatırımla Kocaeli'ndeki okullarımızın büyük onarımlarını, inşallah, nihayetlendirmiş olacağız. Okullarımızda 2022-2023 eğitim öğretim yılındaki en büyük farklılığımız eğitim öğretime hazırlanmayla ilgili okullarımıza -ilk kez tüm okullarımıza- bütçe gönderdik." dedi. Eğitim öğretime hazırlık bütçesinin bugün itibarıyla 5 buçuk milyar liraya yaklaştığının altını çizen Özer, okulların kimseye başvurmadan temizlik, kırtasiye, onarım gibi ihtiyaçlarını kendi bütçelerinden karşılayabilir durumda olduğunu belirtti.
 
Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda Kocaeli ilimizdeki okullarımıza seksen beş milyonluk bir bütçeyi göndermiş bulunuyoruz. Yine değerlendirme toplantısında gördüğümüz en önemli ihtiyaçlardan biri, özel eğitimle ilgili uygulama okullarının sayısının artırılmasına yönelik talep oldu. Bu kapsamda üç farklı ilçemize 3 özel eğitim uygulama okulu yapma kararı aldık. Şu anda farklı lokasyonlarda 30 özel eğitim uygulama okulu var. Bu üçüyle 33 olacak."
 
Toplantının verimli geçtiğini de ekleyen Özer, kenti desteklemek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi. Yeni yatırımların Kocaeli'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Özer, süreçleri başarılı şekilde koordine eden yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.