BAKAN ÖZER, GAZİANTEP İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, GAZİANTEP İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN ÖZER, GAZİANTEP İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, 15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lerden gelen görüşler doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vererek uygulamaya başlayacaklarını söyledi.  

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere ilk olarak Gaziantep Valiliği ziyaret etti. Özer, il eğitim değerlendirme toplantısından önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 7 Şubat'ta başladıkları ikinci dönemin yüz yüze eğitimdeki aynı kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulu'nun önerdiği kriterleri yerine getirerek bu dönemi de yüz yüze eğitimle nihayetlendireceklerini ifade eden Özer, "Bugün itibarıyla Kovid-19 hastalığı, vakası ve yakın temas nedeniyle tüm sınıfları kapalı şekilde hiçbir okulumuz bulunmamaktadır." dedi.
 
Özer, kronik rahatsızlığı ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin Kovid-19 salgını nedeniyle okullara erişimdeki sıkıntılarıyla ilgili şikayetlerin geldiğini belirterek kronik hastalığı olup bunu sağlık belgesiyle belgeleyen ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bu dönem devamsızlıktan muaf olacağını bildirdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı açısından dün tarihi bir gün olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti: "60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu 7354 Sayılı Kanun ile ilk defa yasalaştı ve yürürlüğe girmiş oldu. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı'mıza en içten şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasıyla ilgili yönetmeliği hazırladık ve tüm eğitim paydaşlarımızın görüşüne açtık. 15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lerden gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız. Dün itibarıyla yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."
 
Bakan Özer, tüm arkadaşlarıyla sahada olduklarını vurgulayarak, sahada sorunları çözmek, yerinde görmek ve eğitimin kalitesini artırmakla ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Özer, bugün ise Gaziantep'e geldiklerini ve kentteki eğitim seviyesini daha yukarı çıkarmak için kapsamlı değerlendirme toplantısı yapacaklarını sözlerine ekledi.
 
2,5 milyar liralık mevcut eğitim yatırımına 4 milyar liralık ek bütçe
Bakan Mahmut Özer, Gaziantep Valiliğinde yapılan İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kentteki eğitim kalitesi göstergeleri çerçevesinde geldiği noktanın çok iyi olduğunu belirtti.
 
Gaziantep'teki kronik eğitim yatırımı problemlerinin çözülmesi için çok önemli fonlar ayırdıklarını aktaran Özer, şöyle konuştu: "Gaziantep'in eğitim tarihindeki geçmişine bakıldığı zaman müthiş bir kapasite artışına gidildiğini görüyoruz. Aynı zamanda Gaziantep'te eğitimle ilgili sorunların çözümüyle ilgili Millî Eğitim Bakanlığının müthiş bir irade ortaya koyduğu görülüyor. Gaziantep'te bu çerçevedeki en önemli problemimiz arsa problemi. Hakikaten eğitim yapılacak arsaların oluşturulmasıyla ilgili ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Sağ olsun Sayın Valim, milletvekillerim, belediye başkanlarım el ele vererek Gaziantep'teki arsa sorunlarıyla ilgili çözüme yönelik çok ciddi adımlar atıyorlar. İnşallah bu kamulaştırmayla ilgili belirlemiş oldukları yeni arsa üretimleri çerçevesinde ilave yatırımlarla Gaziantep'in eğitimle ilgili altyapı sorununu adım adım çözmüş olacağız."
 
Bakan Özer, kentte yeni doğal gaz dönüşümü almış okulların nisan ayına bu işlemlerinin tamamlanacağını ifade ederek okul yapımı için gerekli arsanın tahsis edilmesi amacıyla çalışmalara 5 kamulaştırmayla başlayacaklarını söyledi.
 
Kentte etkili olan yoğun kar yağışı sonrası okulların çatılarında oluşan deformasyonlardan dolayı onarım ihtiyacıyla ilgili çalışmaların bittiğini ifade eden Özer, bu kapsamda 50 milyon liralık bir kaynak aktaracaklarını, Gaziantep'teki okulların çatı ihtiyaçlarıyla küçük onarımların hızlı şekilde yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.
 
Bakan Özer, Gaziantep'e yeni atanan 1.300 öğretmenin ikinci dönemle birlikte görevlerine başladığını anımsatarak öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltılmasında ve eğitimin daha etkileşimli bir şekilde sürmesinde yeni atamaların çok önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
 
3 bin yeni anaokulu ile 40 bin yeni ana sınıfı açılacak
Bakan Özer, kente Bakanlık tarafından yapılacak yatırımları da şöyle anlattı: "Yatırımlardan en önemlisi Gaziantep'e 2022 yılında 138 yeni anaokulu yapacağız. Bildiğiniz gibi biz 2021 yılında yeni dönemde ağırlık vereceğimiz en önemli konulardan bir tanesinin de okul öncesi eğitime erişim kapasitesini arttırmak olduğundan bahsetmiştik. Bu çerçevede başta İstanbul olmak üzere tüm illerimizde hızlı şekilde yatırım yapmak, özellikle 3-5 yaş aralığındaki öğrencilerimizin okul öncesi eğitime erişimlerini arttırmakla ilgili çok ciddi çalışma yaptık. Bu kapsamda 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin de yeni ana sınıfını 2022 yılı sonu itibarıyla hizmete alacağız. Bu 3 bin anaokulundan 138 tanesini Gaziantep'e kazandıracağız. Onunla ilgili de arazi çalışmaları bugün gördük ki tamamlanmış, inşallah kaynakları hemen göndereceğiz. Dolayısıyla Gaziantep'teki yatırım bütçesini bu söylemiş olduğumuz yatırımlarla birlikte 2,5 milyarlık mevcut olan devam eden yatırımlara bu 138 anaokulu, büyük onarımlar, kamulaştırmalar ve ilave yatırımlarla birlikte 4 milyar liralık gerçekten çok ciddi bir yatırımı Gaziantep'e kazandırmış olacağız."
 
Özel yetenekli öğrencilerin gelişimine destek olmak amacıyla Türkiye'nin her noktasında bilim sanat merkezlerinin bulunduğunu hatırlatan Özer, Gaziantep'te 3 olan bu merkezlerin sayısını 12'ye çıkaracaklarını bildirdi.
 
Bakan Özer, kentteki 3 rehberlik araştırma merkezi sayısının da arttırılması için karar aldıklarını anlatarak İslahiye ilçesinde bir tane daha rehberlik araştırma merkezi kuracaklarını kaydetti.
 
Tüm bu yatırımların Gaziantep'e hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, kentteki yatırımlar sırasında eğitim neferi gibi çalışan Vali Davut Gül'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve diğer ilgililere teşekkür etti.
 
Bakan Özer, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Fatma Şahin'den kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.