Bakan Avcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti  
Bakan Avcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

Bakan Avcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, nezaket ziyaretinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti.

Bakan Avcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TOBB’un 81 ilde okullar yaptırdığını, bu okullardan bazılarının açılışını birlikte yapmayı arzu ettiklerini ifade ederek nezaket ziyaretinde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

 

Önümüzdeki dönümde en büyük önceliklerden birinin meslekî ve teknik eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, “Daha önce başlattığımız çalışmaların bir devamı olarak meslekî ve teknik eğitimi geliştirmek, birlikte sektörün taleplerine cevap verecek nitelikte insan gücü yetiştirmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi bir meslek sahibi yaparak ülke kalkınmasında yararlı bireyler yetiştirmek istiyoruz.  Bu kapsamda TOBB’un verdiği gayretlere teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönümde bunları çok daha ileri noktalara birlikte taşıyacağız. İş birliğimiz daha da artarak devam edecek. İş dünyamızın ve sizin şahsınızda ayrıca hayırsever vatandaşlarımızın eğitimimize gösterdiği bu yakın alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Tek bir yatırımın riski yoktur, o da eğitime yapılan yatırımdır”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, yeniden bakanlık görevine getirilmesinden ötürü Bakan Avcı’yı tebrik etti ve bu görevin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

“Geçen yılki çalışmalarınızı gururla izledik” ifadelerini kullanan Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü olarak Bakan Avcı’ya teşekkür ettiklerini dile getirdi.  

 

Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Her şeyin başı eğitim. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ‘81 ile 81 okul’ kampanyası başlattık. İnşallah okullarımızın açılışını beraber yapmak isteriz. Şu ana kadar yaklaşık 27 okulumuzun yapımı biterek faaliyete geçmiş durumda. Diğerlerinin de inşası devam ediyor. Bir kısmının da protokolü imzalanacak. Her türlü yatırımın bir riski vardır, ancak tek bir yatırımın riski yoktur, o da eğitime yapılan yatırımdır. Burada mutlaka kazanırısınız. Biz size güveniyoruz, inşallah önümüzdeki dönemde da başarılırı çalışmaları birlikte gerçekleştiririz.”

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.