Bakan Avcı: Şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek  
Bakan Avcı: Şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek

Bakan Avcı: Şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörden etkilenen öğrencilere ilişkin, “Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar“ dedi.

Bakan Avcı: Şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek

Bakan Avcı, “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Beş Şehirli" programına katılmak üzere Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi´ne gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

"Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlardan 80 bin öğrencinin etkilendiği" yönündeki açıklamaların anımsatılması ve bu öğrencilere yönelik yoğunlaştırılmış eğitimle ilgili bilgi istenmesi üzerine Bakan Avcı, şöyle konuştu:

 

 "Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar. Telafi eğitimleri, hafta sonları ve gerekirse sömestr tatilinin bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu kayıp günlerimizi inşallah telafi edeceğiz."

 

Telafi eğitimleri için okul bazında plan yapacaklarını bildiren Avcı, gönderdikleri genelgeyle bu konudaki yetkiyi valiliklere verdiklerini anımsattı.

 

İlçelerin tamamında değil, belli mahallerinde eğitimin aksadığı durumların olabildiğine işaret eden Avcı, "O nedenle yoğunlaştırılmış eğitim ve düzenlemeler eğitimin aksadığı, yapılamadığı yerlerdeki okullarda geçerli olacak. Diğer normal eğitimine devam edebilecek durumda olan okullarımız, eğitimlerini sürdürebilecekler" dedi.

 

"MEB´in imkânları telafi etmeye yeter"

Bazı özel okullardan bu öğrencilerin eğitimine destek verebilecekleri yönünde açıklama yapıldığı anımsatılarak, "Millî Eğitim Bakanlığı böyle bir destek alacak mı" diye sorulması üzerine de Avcı, "Şu ana kadar bize ulaşmış böyle bir destek talebi yok. Ulaşırsa nasıl bir planlama içinde, ne tür imkanlarla bunu yapmayı düşünüyorlarsa memnuniyetle o kurumlarla işbirliği yaparız ama MEB´in kendi imkanları bunları telafi etmeye yeter" değerlendirmesinde bulundu.

 

Nusaybin´de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamındaki mazeret sınavlarının yapılamadığının hatırlatılması üzerine de Bakan Avcı, Nusaybin için ocak ayı içinde ayrı bir TEOG telafi sınavı yapacakları bilgisini verdi.  

 

Bakan Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 1 aya uzatılacağına ilişkin haberlerle ilgili de, "Öyle bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.