Bakan Avcı: “Mesleki teknik elemanı, ara elaman değil, ana elemandır”  
Bakan Avcı: “Mesleki teknik elemanı, ara elaman değil, ana elemandır”

Bakan Avcı: “Mesleki teknik elemanı, ara elaman değil, ana elemandır”

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık içinde en büyük payı mesleki ve teknik eğitimin aldığını vurgulayarak, “Hepimiz biliyoruz ki bütün sektörlerde ´ara eleman´ dediğimiz kişiler aslında ´ana´ elemandır. Dolayısıyla ´ara eleman´ yerine ´ana eleman´ tabirini kullanmayı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Avcı: “Mesleki teknik elemanı, ara elaman değil, ana elemandır”

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Eskişehir Fabrikası’nda düzenlenen ´´Yetkin İş Gücünün Keşfedilerek İstihdamın Artırılması Projesi´´ kapsamında staj yapacak öğrencilerin işe başlatılması programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada böyle bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik eğitime birinci derecede öncelik verdiklerini belirterek, son 12 yıldır mesleki ve teknik eğitimin kapsamını genişletmek ve niteliğini yükseltmek için çok büyük gayret gösterdiklerini kaydetti.

 

“MEB içinde en büyük payı mesleki ve teknik eğitim alıyor”

Bakan Avcı, son 12 yıldan beri bütçeden en büyük payı Millî Eğitim Bakanlığının aldığını anımsatarak, şöyle konuştu: "Millî Eğitim Bakanlığı içinde de en büyük payı mesleki ve teknik eğitim alıyor. 2002 yılında Millî Eğitim Bakanlığı bütçesi 7.5 milyar liraydı, mesleki ve teknik eğitimin bu bütçe içindeki payı da 750 milyon liraydı. Bu yıl ki bütçemiz YÖK ve üniversiteleri katmadan söylüyorum 62 milyar lira. Bunun içinde mesleki ve teknik eğitimin payı da 8 milyar 230 milyon liradır. Yani bu yıl ki mesleki ve teknik eğitim bütçemiz 2002 yılındaki Millî Eğitim Bakanlığı toplam bütçesinden daha fazladır. Bu mesleki ve teknik eğitime verdiğimiz önemin rakamsal olarak da en somut ifadesidir."

 

´´Yetkin İş Gücünün Keşfedilerek İstihdamın Artırılması Projesi"nin önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Avcı, Bakanlık olarak fiziki altyapıyı, mesleki ve teknik altyapıyı güçlendirmek için büyük gayretler gösterdiklerini vurguladı. Bakan Avcı, ilgili sektörlerle işbirliği içinde bu imkanların bir sinerji halinde artması için çalıştıklarını dile getirerek, Eskişehir Valiliği ve TEI´nin gerçekleştirdiği bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

 

Millî Eğitim Bakanlığında iki tabirle ilgili sıkıntının olduğunu ve bununla ilgili yanlışı düzeltmeye gayret ettiklerine değinen Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun biri ´üstün zekalı´ tabiri. Her çocuğun bir yeteneği vardır ama farklı alanlardadır. Dolayısıyla bunun yerine ´özel yetenekli´ diyoruz. İkinci olarak da ´ara eleman´ tabiridir. Sanki arada kalmış elemanı çağrıştırıyor. Hepimiz biliyoruz ki bütün sektörlerde ´ara eleman´ dediğimiz kişiler aslında ´ana´ elemandır. Dolayısıyla ´ara eleman´ yerine ´ana eleman´ tabirini kullanmayı tercih ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bütün meslek eğitim alanlarında ilgili sektörle hem staj hem de müfredatların belirlemesi anlamında ortak çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu daha da kapsamlı hale getirip tüm Türkiye´de yaygınlaştırmak istiyoruz. Onun için buradaki protokol bizim için çok yol gösterici bir çalışma olacak." 

 

Konuşmaların ardından TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Bakan Avcı´ya plaket takdim etti. Bakan Avcı da Akşit´e kalem hediye etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.