Bakan Avcı, Eskişehir´de  
Bakan Avcı, Eskişehir´de

Bakan Avcı, Eskişehir´de

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir’de, ilk olarak Anadolu Üniversitesi Konukevi´nin önünden, restorasyonu tamamlanan Orta Işık Camisi´ne kadar gerçekleştirilen “Sokak Sağlıklaştırılması Yürüyüşü“ne katıldı.  

Bakan Avcı, Eskişehir´de

Yürüyüş sırasında sokakları inceleyen ve vatandaşlarla selamlaşan Bakan Avcı, daha sonra Orta Işık Camisi´nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak hizmetlere, bir yenisini eklemenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

 

Bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:"Cemalciler Sokağı ve Çürükhoca Sokağı´nın sağlıklaştırılması benim için ayrı bir anlam taşıyor. Yabancılar sokağından geçerken, rahmetli İlhan Cemalciler Hocamızı ve Anadolu Üniversitesi´nde birlikte göreve başladığımız aynı odayı yıllarca paylaştığımız rahmetli kardeşim Ali Cemalciler´i bir kere daha hatırladım. İnşallah bu faaliyetler onlara da rahmetle vesile olur."

 

Orta Işık Camisi´nin bol cemaatli olması temennisinde bulunan Bakan Avcı, "Bu hizmetler durmayacak, devam edecek” dedi.

 

"Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, yasa gereği sona ermekle birlikte faaliyetini bundan sonra ´vakıf´ statüsüyle devam ettiriyoruz. Gerek başlamış olan kalıcı eserler restorasyonları gerek planlanmış diğer hizmetler, vakıf çerçevesinde yine aynı el birliği ile gayretle devam edecek."

 Bakan Avcı, yapılan duanın ardından caminin açılış kurdelesini kesti.

 

Cuma namazını burada kılan Bakan Avcı, daha sonra Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Dede Korkut Anıt Duvarı açılışını gerçekleştirmek üzere ayrıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.