Bakan Avcı, 19. Millî Eğitim Şûrasının Kapanışında Konuştu  
Bakan Avcı, 19. Millî Eğitim Şûrasının Kapanışında Konuştu

Bakan Avcı, 19. Millî Eğitim Şûrasının Kapanışında Konuştu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Burada elbirliğiyle ve gönül birliği içeriside eğitim sistemimizin, bundan sonraki rotasını belirleyecek, gelecekte alacağımız kararlara ışık tutacak çok önemli tavsiye kararları aldınız“

Bakan Avcı, 19. Millî Eğitim Şûrasının Kapanışında Konuştu

Bakan Avcı, 19. Millî Eğitim Şûrası Genel Kurul Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gerçekleştirdiği Şûra´nın uzun bir çalışma ve istişarenin ardından sona erdiğini belirtti. 

Şûra´nın çok canlı ve verimli tartışmalara sahne olduğunu ifade eden Bakan Avcı, tartışmaların katılımcıların eğitim dünyasındaki sorunlara ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Bakan Avcı, "Burada elbirliğiyle ve gönül birliği içeriside eğitim sistemimizin, bundan sonraki rotasını belirleyecek, gelecekte alacağımız kararlara ışık tutacak çok önemli tavsiye kararları aldınız" diye konuştu.

 

Gönüllü katılımlarından dolayı üyelere teşekkür eden Bakan Avcı, bu Şûra´nın diğerlerinden en önemli farklarından birinin gündemde olmayan ve hazırlık raporlarında belirtilmeyen konuların çok fazla görüşülmemesi olduğunu dile getirdi. 

Görüşmelerin büyük ölçüde gündem konularına yönelik olduğunu dile getiren Bakan Avcı, "Bu yöntemin, kabul edilen tavsiye kararlarının isabetini ve önemini artırdığını düşünüyorum. Türkiye´de her problemin çözümü eğitimden bekleniyor. Trafikte hareketsiz kalan sürücü de daha yüksek ekonomik performans hayal eden iktisatçı da futbol seyircisinden şikâyet eden futbol adamı da çözümü eğitimden bekliyor" dedi.

 

Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanı olarak beklentinin yüksekliğinden şikâyetçi olmadığını, aksine her çözümün bakanlıklarından beklenmesinden memnun olduğunu söyledi. 

Her çareyi eğitimden beklemenin toplumun, nadir ortak müştereklerinden biri olduğuna işaret eden Bakan Avcı, eğitim konusunda mutabık olmanın toplumun iyimserliğinin göstergesi olduğunu belirtti. Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Problemlerimizi, dövüşerek çözmek konusunda da mutabık olabilirdik, öyle değiliz. Her problemi, eğitim gibi bir enstrümanla çözmek istiyoruz, bu iyi bir şey. Ama eğitime bu kadar büyük görevleri biçiyorsak onu okulla sınırlandırmamamız da gerekiyor. Eğitime daha yaygın daha işlek daha güçlü enstrümanlar sağlamalıyız. Eğitimi sadece okulla okul yıllarıyla sınırlandırmamalıyız. Mustafa Kemal´in Sakarya Muharebesi sırasında dediğinden ilham alarak söyleyecek olursak ´hattı eğitim olmamalı, sathı eğitim olmalı´. Yani hayatın bütün alanları, günün bütün zamanları eğitim amacıyla değerlendirilebilmeli. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığı olarak çok çaba harcıyoruz. Ama alacağımız daha çok yol var. Şûramızda bize bu konularda gerçekten büyük destek sağladı." 

 

Şûra´da, alınan 179 tavsiye kararı, Bakan Avcı başkanlığında, bugün gerçekleştirilen Genel Kurul´da oylandı.  Toplantıya, Bakanlık bürokratları, eğitim çevrelerinden akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, olmak üzere yaklaşık 600 kişi katıldı.  Şûra´da bu yıl ilk defa öğrencilere oy kullanma hakkı verildi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.