Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov, eğitim işbirliği için Ankara´da  
Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov, eğitim işbirliği için Ankara´da

Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov, eğitim işbirliği için Ankara´da

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliği ve muhabbeti her fırsatta artırmaya gayret gösteriyoruz. İkili ilişkilerimiz, özel kardeşlik bağları temelinde her alanda mükemmel düzeyde ilerlemektedir." dedi.

Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov, eğitim işbirliği için Ankara´da

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, resmi temaslarda bulunmak için Ankara´ya gelen Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov´un Anıtkabir´i ziyaretinde kendisine eşlik etti. Azerbaycan Eğitim Bakanı Cabbarov ile Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Atatürk´ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Cabbarov, Anıtkabir Özel Defteri´ne "Türk dünyasının dahi oğlunun hatırasını yad etmek şerefiyle." ifadesini yazdı.

 

Anıtkabir ziyaretinin ardından Batıkent´te bulunan Haydar Aliyev Parkı´ndaki Haydar Aliyev anıtı önüne çelenk bırakan Cabbarov´a Bakan Yardımcısı Erdem eşlik etti. 

 

“Bir millet, iki devlet”

Haydar Aliyev Ortaokulu ziyaretinde de Cabbarov’a eşlik eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye´nin köklü ilişkiler kurduğunu ve en zor zamanlarda birbirinin yanında çıkarsızca yer almayı başarabilmiş bir millet, iki devlet olduğunu kaydetti. 

 

"Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliği ve muhabbeti her fırsatta artırmaya gayret gösteriyoruz. İkili ilişkilerimiz, özel kardeşlik bağları temelinde her alanda mükemmel düzeyde ilerlemektedir." ifadesini kullanan Erdem, her iki ülkenin ilişkilerin ilerlemesi için azim ve gayret gösterdiğini kaydetti.

 

1994´ten beri devam eden iki ülke arasındaki eğitim işbirliği anlaşmasının, bugün Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılacak mutabakat zaptının yapılması ile güçleneceğini kaydeden Erdem, "Aynı dili konuşan aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan sözde değil, özde kardeş, ayrı devlet ama bir milletiz." dedi.

 

Erdem, Azerbeycan halkı ve Türkiye-Azerbaycan dostluğuna olan dostluğuna hizmet eden merhum Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev´e de rahmet diledi.

 

Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov ise, "Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik devam edecektir. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, bir millettir." ifadesini kullandı. Türkiye´de kendilerini, kendi ülkelerinde hissettiklerini dile getiren Cabbarov, bugün eğitim konusunda münasebetleri geliştirmek için adım atacaklarını, Türkiye´de 15 bine yakın Azeri öğrencinin olduğunu, Azerbaycan´da da 2 bin 500 Türk öğrencinin bulunduğunu ve Azerbaycan´daki Türk okullarının inşası için çalışmak istediklerini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.