“STEM’le yetişen çocuklar daha geniş bir ufka sahip olacaklar”  
“STEM’le yetişen çocuklar daha geniş bir ufka sahip olacaklar”

“STEM’le yetişen çocuklar daha geniş bir ufka sahip olacaklar”

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Bahçeşehir Okulları tarafından düzenlenen STEM DAY etkinliğinde Millî Eğitim Bakanlığının STEM ve kodlama eğitimi ile ilgili faaliyetlerini anlattı.  

“STEM’le yetişen çocuklar daha geniş bir ufka sahip olacaklar”

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Ekim 2016’da STEM raporunu yayımladıklarını hatırlatarak şunları kaydetti: “STEM’le ilgili yapılan çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz. Bilindiği gibi müfredatımız değişiyor. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın talimatlarıyla bu değişimi halka açtık.  270 binin üzerinde görüş aldık. Bu, vatandaşımızın yönetime katılmış olması ve eğitime gösterdiği duyarlılığın bir göstergesi olması bakımından bizim için son derece anlamlıydı. Sonuçta doğruyu güzeli hep birlikte bulacağız. Bizim buradaki rolümüz kodlamayı müfredata eklemek oldu. Bu yıl vereceğimiz tabletler, müfredattaki bu değişikliğe uygun olarak kodlama eğitimine göre dizayn edilmiş tabletler olacak. Teoriyi pratikle buluşturarak öğrencilerimizin daha iyi öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bizim çocukluğumuzda kendi emeğimizle doğal materyallerle yaptığımız oyuncaklar vardı. Bu oyuncakları tasarlarken içinde ilk önce hayallerimiz daha sonra matematik ve mühendislik yer alıyordu. Kısaca STEM içinde anlattığımız birçok şey bizim bir imkânsızlığı aşıp kendi oyuncaklarımızı tasarlarken ve üretirken verdiğimiz uğraşın içinde vardı. Bugün bu tecrübeleri çocuklarımıza teknolojinin imkânları ile sağlamak zorundayız.”

 

STEM’le çocuğun hayatı doğru algılamasını ve gelecek kurgusunu doğru yapmasını istediklerini belirten Tırnakçı, bu perspektifte yetişen çocukların geleceği tasarlayacak, bugünkü imkânları daha ileriye götürecek ufka sahip olacaklarına inandığını, hedeflerinin bu olduğunu ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.