‘19. Millî Eğitim Şûrası´ Yarın Toplanacak  
‘19. Millî Eğitim Şûrası´ Yarın Toplanacak

‘19. Millî Eğitim Şûrası´ Yarın Toplanacak

Antalya´da düzenlenecek Millî Eğitim Bakanlığı´nın ´´en üst danışma kurulu´´ niteliğindeki şûranın bu yılki gündemini, “Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri“, “Öğretmen Niteliğinin Arttırılması“, “Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması“ ve “Okul Güvenliği“ konuları oluşturacak. 

‘19. Millî Eğitim Şûrası´ Yarın Toplanacak

"19. Millî Eğitim Şûrası" 2 Aralık 2014 tarihinde Antalya’da toplanacak.

Şûrada, komisyonlar oluşturulacak. Komisyonların hazırlayacağı raporlar, genel kurula sunularak, karara bağlanacak. Şûrada, Öğretmen Strateji Belgesi de kamuoyuyla paylaşılacak.

19. Millî Eğitim Şûrasında, gündem konularıyla ilgili raporların hazırlanması, belirlenen tespit ve görüşlerin uygun hale getirilmesi amacıyla her bir gündem konusu için özel ihtisas komisyonu oluşturuldu. Komisyon çalışmalarına 2 bin 200 akademisyen, maarif müfettişi, okul yöneticisi, öğretmen, veli, öğrenci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

19. Millî Eğitim Şûrası Genel Kurulu´na, eski millî eğitim bakanlarından 6, eski millî eğitim müsteşarlarından 5, eski Talim ve Terbiye Kurulu başkanlarından 4, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu´ndan 26 milletvekili, Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı, birim amirleri ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı üyelerinden 29, ilgili diğer bakanlık veya birim temsilcilerinden 23, üniversite rektörlerinden 12, eğitim fakültesi dekanlarından 12, sivil toplum kuruluşlarından 25, eğitim sendikalarından 16, çeşitli üniversitelerden alanla ilgili 16, özel ihtisas komisyonundan 50, il millî eğitim müdürü veya müdür yardımcılarından 33, ilçe millî eğitim müdürlerinden 16, maarif müfettişlerinden 9, okul kurum müdürlerinden 55, öğretmen, öğrenci ve velilerinden 150, basın mensuplarından 17 olmak üzere yaklaşık 600 katılımcı davet edildi.

Şûra 6 Aralık´ta sona erecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.